Türkiye, 791 tutuklama istedi

Türkiye, 791 tutuklama istedi

Türkiye'nin Almanya'dan 791 kişinin tutuklanmasını ve 57 kişinin de adresinin tespit edilmesini istediği belirtildi. Bu taleplerden kaçının yerine getirildiği ise açıklanmadı.

BERLİN - Federal Adalet Bakanlığı, Sol Parti'nin Türkiye'nin tutuklanmasını talep ettiği kişilerin sayısıyla ilgili sorusuna cevap verdi. Verilen yanıtta, Türkiye'nin Federal Polis Teşkilatı'na 791 kişinin tutuklanması ve 57 kişinin adresinin tespit edilmesine ilişkin başvuruda bulunduğu kaydedildi.

DW Türkçe'nin haberine göre, bakanlığın yanıtında bu kişilerden kaçı hakkında işlem yapıldığı konusunda bilgi verilmedi.

Sol Parti Federal Meclis Grubu Avrupa politikaları Sözcüsü Andrej Hunko da Türkiye'nin Interpol'ü muhalifleri baskı altına almak için kullandığını ileri sürdü.

Geçtiğimiz günlerde Alman vatandaşı yazar Doğan Akhanlı ve İsveç vatandaşı yazar Hamza Yalçın tatil için gittikleri İspanya'da gözaltına alınmış ve bir süre sonra serbest bırakılmışlardı.

Türkiye'nin tutuklama talep ettiği kişilerin büyük çoğunluğunun FETÖ mensupları ve sempatizanları olduğu tahmin ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT