Türk futbolcuya Nevşehir'den davet

Türk futbolcuya Nevşehir'den davet

St. Pauli taraftarlarının, Barış Pınarı Harekatı'nı desteklediği için gitmesini istediği Türk futbolcu Enver Cenk Şahin’e AKP'li Nevşehir Belediyesi sahip çıktı. Belediye Başkanı Rasim Arı, "Hiç düşünme, yarın sabahtan uçak biletini al ve gel" dedi.

BERLİN - Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından St. Pauli’de forma giyen Türk futbolcu Enver Cenk Şahin, Instagram hesabından "Kahraman Mehmetçiğimizin ve ordumuzun yanındayız. Dualarımız sizinle." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Mesajla ilgili St. Pauli Kulübünün internet sayfasından yapılan açıklamada, "St. Pauli, kulübün değerleriyle uyuşmadığı için paylaşıma ve içeriğine mesafe koyuyor." ifadesi kullanıldı. 

e3679a3f249330d27c486c54b165dab3.jpg

Açıklamada ''St. Pauli, bu tarz paylaşımlardan uzak durmaktadır. Böyle şeyler, bizim kulübümüzün değerleriyle örtüşmüyor. Kulüp olarak futbolcuyla görüşüyoruz. Görüşmeler bitene kadar başka açıklama yapmayacağız. Biz savaşı istemeyen bir kulübüz. Asla savaşmayın!'' sözlerine yer verildi.

Açıklamada, kulübün oyuncuyla görüştüğü ve konunun açığa kavuşturulması için çalışıldığı, durum aydınlatılana kadar da kulüp olarak bir açıklama yapılmayacağı belirtildi.

St. Pauli’nin "Ultra" taraftar grubunun internet sayfasından yapılan açıklamada da, Enver Cenk Şahin’in paylaşımı eleştirilirken oyuncunun daha önce de benzer ifadeler kullandığı kaydedildi.

Enver Cenk Şahin’in bir daha St. Pauli formasını giymemesini isteyen taraftar grubu, 25 yaşındaki futbolcunun sözleşmesinin feshedilmesi talebinde bulundu. 

fe69c7634da4860d7437971f97668344.jpg

Arı: Nevşehir seni bağrına basacak

Enver Cenk Şahin’e Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı sahip çıktı. Futbolcuyu Nevşehir Belediyespor’a transfer olması teklifinde bulunan Arı, “Tesislerimizde yerinizi hazırladık. Resmi işler için ara transfer dönemini beklemek kaydıyla biz her şeye varız. Antrenman alanlarımız, hocalarımız, takımımız ve taraftarlarımız seni bekliyor” dedi.

St. Pauli taraftar grubu da yazılı bir açıklamada bulunurken ''Cenk Şahin'in ilk olayı bu değil! Savaşı destekleyen bir futbolcu. Bundan böyle St Pauli formasını giymesini istemiyoruz'' denildi.

Yaşanan bu olayların ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek’te bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak gurbetçi futbolcuyu Nevşehir’e davet etti.

"Hiç düşünme, yarın sabahtan uçak biletini al ve gel"

Arı, “Almanya’nın St. Pauli futbol takımında oynayan gurbetçimiz Enver Cenk Şahin'in Barış Pınarı Harekatına destek paylaşımı kulübünü çok rahatsız etmiş ve gurbetçimize yaptırım kararı almışlar. Kıymetli futbolcu kardeşim, tesislerimizde yerinizi hazırladık. Resmi işler için ara transfer dönemini beklemek kaydıyla biz her şeye varız. Antrenman alanlarımız, hocalarımız, takımımız ve taraftarlarımız seni bekliyor. Şehir ve takım duruşunu çok sevdi. Seni aramızda görmek istiyoruz. Gel bu gurbet özlemini bitirelim. Ait olduğun topraklarda, aynı olaya hırslanıp, aynı olaya sevindiğin vatandaşların seni bekliyor. Hiç düşünme, yarın sabahtan uçak biletini al ve gel. Nevşehir seni bağrına basacak” dedi.

Arı’nın bu paylaşımına sosyal medya takipçileri ve Nevşehir Belediyesporlu taraftarları da büyük destek verdi.

HABERE YORUM KAT