Türk düğün konvoyu, Münih'i karıştırdı

Türk düğün konvoyu, Münih'i karıştırdı

Almanya'nın Münih şehrinde bir tünelde patinaj yaparak yangın alarmını çalıştıran Türk düğün konvoyu, şehirde paniğe neden oldu.

MÜNİH – Almanya’nın Münih şehrinde tur atan bir Türk düğünü konvoyu, şehri birbirine kattı.

Şehir turu esnasında sürekli olarak patinaj yaparak duman çıkaran araçların, bir tünelden geçtikleri esnada yangın alarmını çalıştırmaları emniyeti ve itfaiyeyi alarma geçirdi.

30’un üzerinde araçla şehir içinde tur atan konvoyu durduran polis yetkilileri, Bild gazetesine yaptıkları açıklamada, konvoyda yer alan sürücülerin sessiz ve iş birliğine açık olduklarını söyledikleri kaydedildi.

KRV’de yasa hazırlığı başladı

Almanya’da her düğün sezonunda tartışma yaratan Türk düğün konvoyları ile ilgili Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde yasa hazırlığına da başlanıldı. Otobanlarda onlarca aracın aynı anda yavaş gitmesi, konvoy halinde durulup halay çekilmesi hatta kurusıkı tabancalarla havaya ateş edilmesi gibi olaylar yaşandığı için, Almanlar Türk düğün konvoylarının yasaklanmasını büyük ölçüde destekliyor.

Mevcut durumda, konvoyu oluşturan araçlara sadece trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan ceza verilebiliyor. Ancak yeni dönemde, kasıtlı olarak trafiği yavaşlatan sürücülere para cezasının yanı sıra hapis cezası da verilebilecek bir düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Fotoğraf: Arşiv

HABERE YORUM KAT