Turgut Öker neden yargılanıyor?

Turgut Öker neden yargılanıyor?

Almanya'da yaşayan bir kişinin ihbar mektubu üzerine yargılanan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker, 13 Aralık 2019'da Kartal Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak.

MEHMET TANLI - Önce Maraş Katliamı’nın 37. yılında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiası ile yargılanan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker‘in  davası şimdide Savcılığın Almanya'da yaşayan bir kişinin mektubunu ihbar kabul etmesi nedeniyle 13 Aralık‘ta, saat 09:35'te Istanbul Kartal 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde  görülecek.

Bir mektubu ihbar kabul eden savcılık, AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’i geçtiğimiz günlerde gözaltına almış sonra serbest bırakmıştı.Bu gözaltı sonrası  Alevilerin Sesi Dergisi, Öker ve Avrupa’daki tüm Alevi Kültür Merkezleri’nin hedef gösterildiği o ihbar mektubuna ulaşmıştı.

Fuat Ateş’ in özel haberinde belirtilen o ihbar mektubunun ayrıntıları:

Almanya’nın Neuss şehrinde yaşayan Mehmet Sağır tarafından el yazısıyla kaleme alınan mektup, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 7 Mart 2019 tarihinde gönderilmiş. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı’na da gönderildiği ifade edilen dört sayfalık ihbar mektubunda, “Sayın Cumhuriyet Başsavcım, Turgut Öker’in kandildeki teröristlerden hiçbir farkı yoktur. Sizden istemim bu azılı düşmanın dokunulmazlığını kaldırıp yargılanmasıdır. Bu düşmanın milletvekilliği millete ve devlete hiçbir yararı yoktur. Bu düşmanın bizim vergilerimizden maaş alma hakkı yoktur. Hem Türk düşmanlığı yapacaksın bu devletten maaş alacaksın. Yemezler. Sayın C. Başsavcım, bu terörist hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Gerekenin yapılmasını saygılarımla arz ederim” deniyor.

Avrupa’daki Alevi örgütlenmesinin zayıflatılması ilk hedef

İhbarcı, mektubunda sadece Turgut Öker‘i değil Almanya- Avrupa’daki tüm Alevi Kültür Merkezlerini ve Cemevlerini hedef gösteriyor ve Almanya'daki Alevi Kültür Merkezleri'nde, derneklerinde Alevi diye PKK militanlarının yetiştirildiğini, çatı örgütü federasyona bağlı bütün derneklerin PKK derneği haline getirildiğini, dernek binalarındaki Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin indirilip yerine Abdullah Öcalan resimleri ve PKK flamaları astırıldığını, bu derneklerde Türkiye düşmanlığı yapıldığını belirtiyor.

Bunların hepsi iftira, yalan

Turgut Öker'se konuyla ilgili olarak şunları söylemişti:

"Mahkemedeki ilk duruşmada mektubu okurken bu iftiraların gerçek olmadığını kendileri de bildikleri için yüzümüze dahi bakamadılar. İfadem alınmadan önce ihbar mektubu okundu. İhbar mektubuyla ilgili mahkeme süreci devam ederken savcılığın harekete geçmek için neden 7 ay beklediği de bir başka soru olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu gözaltılarla, duruşmalarla, iftiralarla Avrupa’daki Alevi hareketini zayıflatmak, sindirmek, bölmek istiyorlar. Burada en acı olan ise  iftiraları, yalan iddiaları muhatap alarak keyfi soruşturmalar açan Türk hukuk sisteminin içine düştüğü durumdur.

HABERE YORUM KAT