Turgut Öker gözaltına alındı

Turgut Öker gözaltına alındı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker, serbest bırakıldı.

İSTANBUL - Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı. Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'ne götürülerek ifadesi alınan Öker, daha sonra serbest bırakıldı.

25. dönem HDP İstanbul Milletvekili olarak da görev yapan Turgut Öker'in, Avusturya'da Aleviliğin tanınmasına ilişkin bir davada bulunmak üzere Viyana'ya gideceği esnada gözaltına alındığı kaydedildi.

THKP-C üyesi olmakla suçlanan Öker'in ifadesinin alınması esnasında, HDP milletvekilleri Zeynel Özen ile Ali Kenanoğlu'nun yanında olduğu belirtildi.

Gözaltı haberine tepkiler

Öker'in gözaltına alınmasının ardından bir açıklama yapan CHP Münih Başkanı Gülbey Kılıç, iktidarın son dönemde Alevi örgütlerine karşı büyük baskılar yaptığını hatırlatarak, "Bu çerçevede bir gözaltı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

17. Dönem Federal Almanya Milletvekili Memet Kılıç ise (Yeşiller) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa Alevi Federasyonu Onursal Başkanı Sayın Turgut Öker, bugün İstanbul’da havaalanında gözaltına alınmış. Derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz!" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Pınar Aydınlar da "Alevi Birlikleri Federasyonu Onursal Başkanı canımız Turgut Öker gözaltına alındı. Avusturya’da asimile politikasını hayata geçirmek isteyenlere karşı çıktıgı yolda gözaltına alınan ve bu mücadelenin tarafı olan canımız derhal serbest bırakılsın!" mesajını paylaştı.

HABERE YORUM KAT