Trafik kazasının videosunu çekene ceza

Trafik kazasının videosunu çekene ceza

Almanya'da trafik kazasında yaralılara yardım etmek yerine, cep telefonuyla kamera kaydı yapan bir sürücüye 2 bin 700 avro para cezası verildi ve 1 ay sürüş yasağı konuldu.

MÜNİH - Almanya'nın Münih şehri yakınlarında A8 otobanında gerçekleşen ölümlü kaza anında, kazazedelere yardım etmek yerine telefonuyla olayın görüntülerini çeken bir kişiye 90 günlük 2 bin 700 avro para cezası verildi ve bir ay sürüş yasağı konuldu. 

Eylül ayında meydana gelen kazada, 59 yaşındaki bir motorsiklet sürücüsü hayatını kaybetmişti. 50 yaşındaki kamyon sürücüsü ise cep telefonuyla kaza yapan kişiyi kurtarmaya çalışan sağlık ekiplerini videoya çekmişti.

Polisler olay yerinde zanlının telefonuna el koyarken, savcılık ihtiyacı olan bir kişiye yardımdan kaçınma şüphesiyle soruşturma başlatmıştı. Söz konusu kişi ayrıca özel hayatın gizliliğini ihlal nedeniyle, özel bir bölgede kamera çekimi yapması nedeniyle de hakim karşısına çıkarıldı.

Kamuoyu cezayı az bulurken, hukukçular bu cezanın yasalara göre mümkün olan en yüksek sınırdan verildiğini hatırlattılar.

HABERE YORUM KAT