TMSF'nin atadığı kayyum 20 milyon Euro ile kayıplara karıştı

TMSF'nin atadığı kayyum 20 milyon Euro ile kayıplara karıştı

Erciyes Anadolu Holding adını alan şirkete atanan kayyumun başındaki Ertunç Laçinel 20 milyon Euro ile kayıplara karıştı. Meclis’te kayyumun yönettiği 682 şirketle ilgili iddiaların araştırılmasına ilişkin önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, eski adı Boydaklar olan ve Erciyes Anadolu Holding adını alan şirkete atanan CEO'nun 20 milyon Euro ile kayıplara karıştığını söyledi.

CHP'li Arık, Kayseri'de TMSF'ye devredilen, Erciyes Anadolu Holdingi Meclis'te gündeme getirdi ve şunları söyledi:

“Şirketin başına 2016 yılında 5 kişiden oluşan bir kayyum heyeti atandı, kayyumun başına da ‘Ertunç Laçinel' isminde biri getirilir.

Şimdi, Laçinel nerede? Kayseri'nin 20 milyon Eurosu nerede? 2018'de Başbakan Binali Yıldırım'a Laçinel'i sordum, 4.5 yıldır yanıt bekliyorum. Ama 20 milyon Euroyla kayıp.

Holding ise AKP emrinde ve onlar nereye, ne kadar para derse, oraya harcanıyor. Turkuaz medyaya milyonlarca dolar para aktarılmış ama tarafsız yayıncılık yapanlara tek kuruş yok. Holding, AKP'nin arka bahçesi gibi yönetiliyor.”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da “FETÖ'ye aidiyeti, iltisakı nedeniyle yönetimine el konulan şirketlere kayyum atama yetkisi TMSF'ye bırakıldı. Bugün itibarıyla TMSF'nin kayyumluk yaptığı şirket sayısı 682'dir. Yaklaşık 46 bin çalışanın olduğu, aktif büyüklükleri 70.3 milyar lira seviyesindeki bu şirketlerin nasıl yönetiliyor? Bu şirketlerde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var” açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT