Televizyon vergisine (GEZ) zam önerisi

Televizyon vergisine (GEZ) zam önerisi

Almanya'da uzmanlardan oluşan komisyon, televizyon vergisi olarak bilinen kamu yayıncılığı vergisine (GEZ) zam yapılmasını önerdi.

BERLİN - Almanya'da televizyon vergisi olarak bilinen kamu yayıncılığı vergisi (GEZ) artabilir. Uzmanlardan oluşan komisyon, yaptığı değerlendirmeler sonucunda söz konusu verginin 2021 yılından itibaren aylık 18,36 avroya yükseltilmesini istedi.

Ayda 17,5 avro ödeniyor

Mevcut durumda, Almanya'da her aile evinde televizyon olup olmadığına bakılmaksızın aylık 17,5 avro GEZ ödüyor. Sosyal yardım alanlar bu ödemenin dışında tutuluyor. ARD, ZDF ve Deutschlandradio gibi kurumların finansmanında kullanılan vergi, her 4 senede 1 yeniden belirleniyor.

Yayın kuruluşları verginin arttırılmasını isterken, yeni dönem ücretlerinin 2021-2024 yılları için belirleneceği bildirildi. Söz konusu vergi, 2015 yılının nisan ayında ayda 17,98 aavrodan 17,50 avroya indirilmişti.

Mahkeme kaldırılmasını reddetmişti

Söz konusu verginin iptali için açılan dava vatandaşlar açısından olumsuz sonuçlanmıştı. Federal Sayıştay'ın verdiği kararda, televizyon vergisinin hukuka uygun olduğu ifade edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT