Tarihi ülkeden de eski: Alman bira fabrikası 468 yıl sonra iflas etti

Tarihi ülkeden de eski: Alman bira fabrikası 468 yıl sonra iflas etti

Almanya'nın en yaşlı ve köklü bira fabrikalarından Maisach, iflas başvurusunda bulundu.

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Fürstenfeldbruck bölgesinde, 1556 yılında kurulan ve 460 yılın üzerindeki geçmişiyle ülkenin geleneksel bira fabrikalarından biri olan Maisach, iflas başvurusunda bulundu.

Fabrika patronu Michael Schweinberger, detayları dün düzenlediği basın toplantısında açıkladı. "Alacaklıların listesi uzun, varlıkların listesi kısa" diyen Schweinberger, şirketin ciddi mali zorluklarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

İddiaya göre, 2019 yılında cirosunu neredeyse 2 milyon Euro'ya çıkaran fabrika, salgın sırasında uygulanan kısıtlamalar, hızla artan enerji maliyetleri ve yükselen enflasyon nedeniyle zarar etmeye başladı.

SİPARİŞLER İPTAL EDİLDİ

Şirket tarafından yaz sonunda satın alınan yüklü miktarda bayanın da laktik asit bakterileriyle kontamine olması üzerine yalnızca raflardan geri çağrılan biraların maliyeti 50 bin Euro oldu. Geri çağırma üzerine bölgedeki üç büyük müşteri de siparişlerini iptal edince, olay şirketin yediği son ekonomik darbe oldu.

İflas başvurusuna yapılacak resmi dönüşe dair henüz beklemede olan şirket, başta açık, koyu ve Kellerbier olmak üzere, bazı biraların üretimine bir süre daha devam edileceğini duyurdu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT