Tahliye uçuşları yeniden gündemde

Tahliye uçuşları yeniden gündemde

Bazı hava yolu şirketlerinin yurt dışı uçuşlarını ertelemelerinin ardından, gözler farklı ülkelerde zor durumda kalan ve ülkesine dönmek isteyen vatandaşlara çevrildi.

OKTAN ERDİKMEN

FRANKFURT - THY ve Pegasus gibi hava  yollarının tarifeli yurt dışı uçuşlarını bir süre daha ertelemelerinin ardından, Avrupa'da kalan Türk vatandaşları ve Türkiye'deki Avrupa Birliği vatandaşları ile oturma izni sahipleri gözlerini tahliye uçuşlarına çevirdi.

230 bin Alman yurt dışından getirildi

Almanya'da korona krizinin başlangıcından bu yana 230 bin Almanın yurt dışından getirildiği açıklandı. Dışişleri Bakanlığı, hala yurt dışında bulunan Alman vatandaşlarını geri getirmeyi sürdürüyor. Ancak bunlar ticari uçuş bulunmayan Güney Afrika, Yeni Zelanda ve Pakistan gibi ülkelerden alınıp getiriliyor. Türkiye bu listeye dahil değil.

Konsolosluklarla bağlantı kurulmalı

Zaman zaman, Türkiye'deki hava yolu şirketlerine Alman vatandaşlarını, AB vatandaşlarını, Almanya'da oturma iznine sahip olanları ve aile birleşimi vizesi bulunanları getirmek üzere uçuş izni veriliyor. Bu durumda olanlar Türkiye'deki Alman temsilcilikleriyle irtibata geçmeli. Aynı şekilde Avrupa'da kalan Türk vatandaşları da, Türkiye'ye dönebilmek için tahliye uçuşları konusunda Konsolosluk Çağrı Merkezi ile irtibat kurmalı.
 

HABERE YORUM KAT