Suudi Arabistan'a silah ambargosu

Suudi Arabistan'a silah ambargosu

Almanya, İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda işlenen Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Suudi Arabistan'a her türlü savunma sanayii ihracatını durdurduğunu açıkladı.

BERLİN - Federal Almanya Ekonomi Bakanlığı, bugüne kadar sözleşmesi imzalanmış olan silahların da teslim edilmeyeceğini belirtti. Spiegel Online'ın haberine göre, önceki süreçte federal hükümet sadece yeni ihracat ürünleri için bu kararı almıştı.

Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, hükümetin bundan sonraki süreçte Arabistan'a silah ihracatı yapmayacağı belirtilirken, bunun birçok faktörle bağlantılı olduğu vurgulandı.

Sözcü, söz konusu faktörleri anayasal sebeplerle açıklayamayacağını da sözlerine ekledi. Almanya, Avrupa Birliği'nin diğer üye ülkelerini de silah ambargosu uygulanması konusunda ikna etmeye çalışıyor.

Fransa ambargoya yanaşmıyor

Fransa Devlet Başkanı Macron, Almanya'nın bu önerisine sıcak yaklaşmıyor. Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olduğu belirtilen 18 Suudi Arabistan vatandaşına da ülkeye giriş yasağı koydu.

HABERE YORUM KAT