Suriyeli çaldığı kamyonla 8 kişiyi yaraladı

Suriyeli çaldığı kamyonla 8 kişiyi yaraladı

Almanya’da bir kamyon çalarak 8 araca çarpan Suriye uyruklu bir kişi, 8 kişinin yaralanmasına neden oldu.

FRANKFURT - Almanya'nın Limburg kentinde 32 yaşında Suriye uyruklu olduğu belirtilen bir kişi çaldığı kamyonla 8 araca çarptı. Polis, meydana gelen kazada Suriyeli dahil 9 kişinin yaralandığı duyurdu.

Olay, dün akşam yerel saatle 17.20'de Hessen Eyaleti'ne bağlı Limburg şehrinde meydana geldi. Suriye uyruklu kişi, bir TIR çalarak, trafikteki diğer araçların arasına daldı. Olayda, biri ağır olmak üzere sürücünün de dahil olduğu en az 9 kişinin yaralandığı ve yaralıların olay yerine sevk edilen ambulanslarla civardaki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Şüpheli gözaltına alındı

Polis, Suriye uyruklu şüphelinin gözaltına alındığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

Terör soruşturması

Kamyonu çalan Suriyelinin yakalandığı ve sorgusunun yapıldığını açıklayan Frankfurt Savcılığı, terör dahil diğer konularla ilgili soruşturma yapıldığı belirtildi. Kamyon çalarak 8 kişiyi yaralayan Suriyelinin 1987 doğumlu olduğunu açıklayan polis, zanlının 2015 yılından beri Almanya'da yaşadığını ve 2016 yılında geçici kalma belgesine sahip olduğunu belirtti.

Almanya'ya iltica başvurusu reddedilmişti

Son olarak şahsın Almanya'ya iltica başvurusunun reddedildiği bildirilirken saldırganın polisteki dosyasında fiziki saldırı, uyuşturucu ve hırsızlık suçlarıyla ilgili de kaydının olduğu belirtildi. Şahsın radikal dinci gruplarla yakınlığı olmadığı da ifade edildi.

Almanya, 2016 yılında başkent Berlin'deki Noel pazarına yapılan kamyonlu saldırı sonucu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT