Süpermarketlerde 3 Nisan'dan itibaren bu kurallar geçerli...

Süpermarketlerde 3 Nisan'dan itibaren bu kurallar geçerli...

Almanya'da yeni enfeksiyon koruma yasasıyla birlikte 3 Nisan itibariyle korona kurallarında birtakım değişikliklere gidilecek.

Almanya'da 18 Mart'ta Federal Meclis, çoğu korona koruma önleminin ortadan kaldırılmasını sağlayan yeni bir enfeksiyon koruma yasası çıkardı. Çoğu federal eyalet şimdiye kadar 2 Nisan 2022'ye kadar bir geçiş düzenlemesini uyguluyor ancak 3 Nisan'dan itibaren korona kurallarının çoğu artık geçerli olmayacak. 

Ülke çapında insidans ve yeni enfeksiyonlar patlamasına ve Robert Koch Enstitüsü (RKI) neredeyse her gün korona sayılarında yeni zirveler rapor etmesine rağmen, federal hükümet korona koruma önlemlerini azaltmaya devam ediyor.

3 Nisan'dan itibaren süpermarketlerde maske zorunluluğu artık ülke çapında alışveriş yaparken geçerli olmayacak. Ancak, perakendeciler ikametgâh haklarıyla alışveriş yaparken maske zorunluluğunu uygulamaya devam edebilir.

Alman Ticaret Birliği'nin (HDE) genel müdürü Stefan Genth için maske, günlük yaşamın değişmez bir şeyi haline geldi "Kim maske takarsa kendini ve başkalarını korur'' ifadelerini kullandı.

Aldi, Lidl, Rewe, dm veya Rossmann gibi büyük süpermarket, indirimci veya eczane zincirlerinin bu seçeneği kullanıp kullanmayacağı şüpheli. Ancak, ikametgah haklarını kullanmaları ve girişte duyuru ile maske takılmasını talep etmeleri halinde, müşterilerin uyması ve maske takması zorunludur.

Artı49
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT