Süpermarket zinciri Kaufland, depozitolu ürünleri piyasaya sürüyor!

Süpermarket zinciri Kaufland, depozitolu ürünleri piyasaya sürüyor!

Süpermarket zinciri Kaufland, marketler için iade edilebilir kavanozları piyasaya sürüyor.

Almanya Artık neredeyse tüm içecek şişeleri için bir depozito uygulaması başlatmakta. Bu durum Almanya'da artık olağandışı bir durum değil.

2003'ten beri Almanya'da depozito zorunluluk teşkil ediyor. 2022'nin başından bu yana tüketiciler, şişe mevduatlarındaki daha fazla değişikliğe uyum sağlamak zorunda kaldılar. Şimdi ise başka bir yenilik daha var. Ancak bu yenilik başlangıçta sadece Kaufland müşterilerini etkiliyor.

Ocak ayından bu yana Almanya'daki insanlar çeşitli değişikliklere uyum sağlamak zorunda kaldılar. Örneğin postane, maaş ve depozito. Süpermarket zinciri Kaufland şimdi bir adım daha ileri gidiyor.

Odak noktası sürdürülebilirlik sorunudur. Kaufland şimdi ise depozito getiriyor. "Kaufland, kaynakları korumak ve plastik kullanımını azaltmak için ilk kez depozito kavanozlarında yiyecek sunuyor".

Gıda kavanozları iade edilebilir olacak

Kaufland, gıda ürünlerini ilk kez depozitolu kavanozlarda sunuyor. Boş gıda kavanozları daha sonra boşaltma makinesi aracılığıyla iade edilebilir olacak. Şirkete göre, müşteriler 90'a kadar organik ürün arasından seçim yapabilecek.

İlerleyen zamanlarda ise müşteriler şu yiyecekleri bir depozito kavanozunda alabilecekler:

Mısır gevreği
Pilav
Kuskus
Şeker
Yulaf lapası
Fındık
Kurutulmuş meyve

Kaufland, on şubede gıda kavanozlarını test edecek. Kaufland'daki her şeyin gelecekte depozitoya tabi olacağından korkan müşterileri için "Müşterilerimizin bu konu ile alakalı endişe edecek bir şey olmadığını ve içleriniz rahat olsun" açıklamalarında bulundu. Kampanya ise başlangıçta on şubenin dahil olduğu bir test çalışması ile sürdürülecek. Testin başarılı olması durumunda projenin genişletilmesi veya kampanyanın süpermarket zincirinin ayrılmaz bir parçası haline gelmesi alınan kararlar arasında.

Test çalışmasına katılan şubeler ağırlıklı olarak güney Almanya'da:

Ansbach – Ritter-von-Lang-Allee
Augsburg-Göggingen – Gögginger Strasse
Erding-Dachauer Strasse
Erlangen – Batı Stadtmauer Strasse ve Carl-Thiersch-Strasse
Landsberg-Am Penzinger Sahası
Munich-Neuperlach – Ollenhauers Trasse
Neusäß – Daimlerstraße
Ravensburg – Weissenauerstrasse
Weingarten – Karlstraße

Şirket ise biyolojik çeşitliliği korumaya, geleneksel bilgilere saygı duymaya ve tedarik zincirinde yer alan herkesin katma değerden adil bir pay almasını sağlamaya kararlı olduğunu bildirdi.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT