SPD'den Öz Kayseri'ye tam not

SPD'den Öz Kayseri'ye tam not

SPD heyeti, Almanya'nın önde gelen Türk gıda markası Öz Kayseri'nin fabrikasını ziyaret etti. SPD Hessen Ekonomi Sözcüsü Tobias Eckert, "Yediğim en güzel pastırma. Üretimde kullanılan modern tekniklere hayran kalmamak mümkün değil" dedi.

WIESBADEN - Hessen Eyalet Milletekili Turgut Yüksel, Eyalet Milletvekili ve Ekonomi Politikaları Sözcüsü Tobias Eckert, Milletvekili adayı Dr. Patricia Eck, Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı ve Jonathan Kanbıçak'tan oluşan Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) heyeti, Öz Kayseri Pastırma Fabrikası'nı ziyaret etti.

Öz Kayseri'nin kurucusu Hilmi Selçuk, Yönetim Direktörü Serhan Ertürk ve Öz Kayseri Medya ve Tanıtım Sorumlusu Sergen Ertürk, heyete fabrikayı gezdirerek üretim süreciyle ilgili bilgi verdi.

'Hayran kaldım'

İlk defa bir Türk fabrikasını ziyaret ettiğini ve Türk pastırmasının tadına baktığını dile getiren SPD Ekonomi Sözcüsü ve Hessen Eyalet Milletvekili Tobias Eckert, "Yediğim en güzel pastırma diyebilirim. Üretimde kullanılan modern tekniklere hayran kalmamak mümkün değil. Ürünlerin çeşitliliği beni şaşırttı. Bu kadar değişik fikirlerin, iş dünyasına yansıması ve bir Türk işletmesinin Almanya ekonomisine katkı sağlaması memnuniyet verici. Sahipleri, çalışanları ve ortaya çıkardıkları tat ile çok güzel bir firma. Başarılarının devamını diliyorum“ diye konuştu.

'Daha da büyümek istiyoruz'

Hilmi Selçuk da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Avrupa'da denenmemiş olan Türk usulü pastırma ile  gurur duyduğunu ifade etti. Selçuk, "21 yıldır bu işin içindeyim. Ürünlerimin garantisi ismimdir. Beraber çalıştığım firmaların, toptancıların ve parakendecilerin ilgisi bir yana, tüketicinin ürünlerimizden duyduğu memnuniyeti dile getirmeleri de bize gurur veriyor. Talebin her geçen gün artması nedeniyle üretim kapasitesini artırarak daha büyük bir işletme için atılımlar yapmak istiyoruz. Hedefimiz bu bayrağı daha da ileriye taşımak" dedi.

'Kaliteden ödün veremeyiz'

Öz Kayseri ürünlerinin çok titiz inceleme ve kontrollerden geçtiğini belirten yönetim direktörlerinden Serhan Ertürk de, "Üretmiş olduğumuz gıda maddesinin hammaddesi et olduğu için çalışmalarımızı Avrupa yüksek hijyen standartlarında yürütüyoruz. Kontrollerimiz düzenli olarak özel labaratuvarlarda yapılmaktadır ve il sağlık müdürlüğünün de onayını almaktadır. Kalite ve hijyen ödün veremeyeceğimiz unsurlardır. Orjinal Türk ürünlerini Alman standartlarında üretiyoruz. 2003 yılından bu yana Alman Tarım Birliği  (DLG) tarafından Altın Madalya kalite ödüleri ile onurlandırılıyoruz. Bölgemizdeki sosyal ve kültürel etkinliklere destek olmaya çalışıyoruz“ diye konuştu.

SPD Hessen Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel ise Öz Kayseri markası ile Avrupa'da bir destan yazan fabrika sahibi Hilmi Selçuk'a gösterdikleri misafirperverlik ve üstün çalışmaları için çok teşekkür etti.

Fabrika içinde incelemelerde bulunan heyet,  3 bin metrekare bir alanda kurulu olan tesiste çeşitli ülkelerden gelen 40 kişilik bir ekip ve teknik donanımlar hakkında da bilgi aldı.

Haber ve fotoğraflar: Perihan Barutçu

ekran-resmi-2018-08-16-12.15.42.png

HABERE YORUM KAT