Sosyal yardım marketlerden alınabilecek

Sosyal yardım marketlerden alınabilecek

Almanya'da İş Ajansı, HARTZ IV olarak bilinen sosyal yardım ödemelerinin havale dışında ReWe, Penny, Real, DM ve Rossmann marketlerinin 8 bin şubesinden de yapılacağını duyurdu.

FRANKFURT - İş Ajansı'ndan (Bundesagentur für Arbeit) yapılan açıklamada, ödemelerin süpermarketlerin kasalarından da alınmasına imkan sağlanacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz yıl kendi otomatlarından 400 bini aşkın işlemde 120 milyon avroluk nakit ödeme yapan ajans, bunun için 300 bankamatiğin yeterli olmadığını, ek bankamatikler kurmanın da çok masraflı olduğunu söyledi.

Bu çerçevede, süpermarketlerle anlaşma yapılarak ödemelerin Almanya genelinde 8 bin mağazası bulunan Rewe, Penny, Real, DM ve Rossmann gibi marketlerden de yapılabilmesinin sağlanacağı belirtildi.

İş Ajansı, nakit ödemelerin sadece acil durumlarda yapıldığını, sosyal yardımın ulaştırılması için havalenin tercih edildiğini belirtiyor. Ancak, havalelerin yetişmeyeceği durumlarda, örneğin bir cuma akşamı veya kişinin evsizlerde sıkça görüldüğü gibi banka hesabının olmaması halinde nakit ödeme yapılıyor. 

HABERE YORUM KAT