'Siyasette düşmanlık yok, rekabet var'

'Siyasette düşmanlık yok, rekabet var'

Almanya'da konuşan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu, siyasette linç ve aşağılama sözcüklerinin yerine daha yapıcı dilin kullanılması çağrısında bulundu.

Mehmet Koca (İHA)

OFFENBACH - İyi Parti İstanbul Milletvekili  ve Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Almanya'nın Offenbach kentinde Hessen İyi Toplum Gönüllüleri ile bir araya gelerek Türkiye'deki siyasi gündem ve gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

"Avrupa Türklerin sorunları meclise taşınsın" çağrısı

Siyasi partiler arasında kavga ve düşmanlık yerine mücadele ve rekabet olması gerektiğini belirten Yavuz Ağıralioğlu, 17 yıllık AK Parti iktidarının güçlü olmasının arkasında güçlü bir muhalefetin olmadığı gerçeğinin yattığını söyledi. İyi Parti Avrupa Çalışma Grubu Başkanı Sait Özcan'ın moderatörlüğünü yaptığı konferansta, Avrupalı Türklerin sorunları belirtilerek, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun bu sorunları mecliste dile getirmesi istendi. 

whatsapp-image-2019-10-14-at-12.37.55-(2).jpeg

Offenbach'ta düzenlenen konferansta çok sayıda katılımcı hazır bulunurken, İyi Parti İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu siyasette linç ve aşağılama sözcüklerinin yerine daha yapıcı dilin kullanılmasına vurgu yaptı.

"Yola tevazu ile başlamak kolaydır, önemli olan yolu tevazu ile bitirmektir"

Ağıralioğlu, "Biz siyasetçiler rakibimiz olan parti mensubu için kullandığımız kelimeleri ve yaptığımız  ithamların kendimiz  için kullanılması halinde nasıl tepki vereceğimizi hesaba katarak konuşmalıyız. Yola tevazu ile başlamak kolaydır. Önemli olan yolu tevazu ile bitirmektir. AK Partili arkadaşlar kendileri için kullandıkları imtiyazları Kemal Kılıçdaroğlu veya diğer muhalefet partililerin kullanması halinde nasıl hareket ederdiniz sorusunu soruyoruz. Her siyasetçi, başkası için söylediğini kendisi için de söylenmesine tahammül edebilmelidir. Biz birbirimizin düşmanı değil rakipleriyiz. Biz daha iyisini yapacağız diyerek çalışıyoruz" dedi. 

whatsapp-image-2019-10-14-at-12.37.55.jpeg

whatsapp-image-2019-10-14-at-12.37.54.jpeg

whatsapp-image-2019-10-14-at-12.37.55-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT