Sırt ve bel ağırısı yaygınlaşıyor

Sırt ve bel ağırısı yaygınlaşıyor

Almanya'da sadece Hessen eyaletinde 263 bin kişi kronik sırt ve bel ağırısı çekiyor.

NECATİ ŞUÖZER - Sırt ve bel ağrısı rahatsızlıklarından muzdarip olan insanların sayısı her geçen gün artıyor.

Bu yazıda, Hessen eyaletinde sırt ağrısı yaşayan kişilerle ilgili olarak bazı bilgiler vermek istiyorum.

Eyalette yaşayan bayan ve bayların sırt problemleri tam olarak tanımlanmayan sebeplerden ötürü devamlı olarak yükseliyor. 2017'de AOK sigortalılarının yüzde 17`lik kısmı Bad Karlshafen ve Neckarsteinach arasında kalan alanda kronik ve spesifik olmayan sırt ağrılarına maruz kaldı.

AOK Enstitüsü olan (WidO) şifa veren hizmetler raporundan aldığımız bilgilere göre, 2017 yılında bu hastalıklardan muzdarip olan her 4 kişiden 1'i, 2013 yılından beri aynı hastalıktan şikayet ediyor. 

Hessen eyaletinde 2017 yılında 263.000 AOK sigortalısı kronik ve spesifik olmayan sırt ağrılarından dert yanarken, bu sayının 147 bininin kadınlardan oluştuğu görülüyor. Bu şu anlama geliyor: AOK sigortalılarında, kadınların yüzde 19`u ve erkeklerin de yüzde 15`lik kısmı, kronik ve spesifik olmayan sırt ağrısı çekiyorlar. Yaş ilerledikçe ve emeklilik yaşına birkaç yıl kala bu oranlarda artış görüldüğü dikkati çekiyor.

Sırt ağrısı çok yaygın olan bir halk hastalığıdır.

Mevcut rakamlar bu durumun bize sırt ağrısının çok yaygın bir halk hastalığı olduğunu göstermektedir. Sırt hastalığı problemlerini gidermede, doktor tedavisi ve fizyoterapi yanında egzersiz eksikliğine, tek taraflı stres ve ve obeziteye karşı sunulan koruyucu sağlık hizmetleri yardım eder.  Bu sağlık şikayetinden kurtulmak için AOK Hessen sigortalıları arasında kadınların yüzde 27`si ve erkeklerin de yüzde 19`u fizyoterapi hizmeti aldılar. İlaçla tedavi oranı oldukça yüksek. Kadın hastaların yüzde 80`i, erkeklerinse yüzde 76'sı, ilaçla tedavi edilme yolunu seçtiler.

HABERE YORUM KAT