SGK Mağdurları Derneği kuruldu

SGK Mağdurları Derneği kuruldu

Emeklilikleri iptal edilen gurbetçiler, Almanya'da bir araya gelerek SGK Mağdurları Derneği'ni kurdu.

WIESBADEN - Yurt dışından borçlanarak emekli edilen, ancak sonra “Türkiye’de gerçekten çalışmadınız” diyerek emeklilikleri iptal edilen mağdurlar bir araya geldi ve ilk “Emeklilik mağdurları” derneğini kurdu. Derneğe üye olmak ücretsiz. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre, eşiyle birlikte emekliliği iptal edilen Ali Denizoğlu, “Şu ana kadar 490 bin TL ödedik. Bağ-Kur’dan bile emekli edilemedik” dedi.

Wiesbaden Kenti’nde Cumartesi günü yapılan toplantıya belgeleriyle gelen emeklilik mağdurları, SGK’nın ve yandaş medyanın olayı görmezden gelmesine karşı duracaklarını, kendilerini zarara sokan paravan şirketlere ise dava açacaklarını söylediler.

dsc_8372-001.jpg

İKİ AYAKLI ŞİRKETLER

Türkiye’den emeklilik hakları olduğu halde, Almanya ve Türkiye’de kurulu paravan şirketlerin yanıltmasıyla haklarının sakatlandığını, haksız duruma düştüklerini belirten mağdurlara, Alman CDU Hessen Eyalet Meclisi Milletvekili İsmail Tipi de destek verdi. Tipi, mağdurlardan haksız yere para alan ve fatura bile vermeden zengin olan aracılara karşı onların sözcüsü olacağını söyledi.

Mağdurlar başlarına gelenleri şöyle anlattı:

Ali DENİZLİOĞLU: Eşimle ben emekli olup 2015’te aylığa bağlandık. Geçen yıl iptal ettiler. Türkiye’deki çalışmamız gerçek değilmiş. Borçlanmak için 210 bin TL yatırmıştık. O gitti. 212 bin TL de geriye ödedik. Avukat tuttuk, ona da para gitti. Bayburt SGK, Bağ-Kur’dan olmamız için 75 bin TL daha aldı. Sonra onu da reddettiler. Tam 490 bin TL ödedik. Tek kuruş emekli maaşı alamıyoruz. Bir de Bayburt SGK’daki Kemal isimli çalışan, ‘İyi oldu. Artık emekli olamazsın’ dedi. Çok mutlu olmuştu.

Zeynep DÜLGER: Annemle beraber, emekli şirketi aracılığıyla emekli olduk. İkimizi de iptal ettiler. Yatırdığımız para gitti, üste de para istiyorlar. Konsoloslukta bu şirketlerin broşürlerini dağıtıyorlardı. Haberleri yok muydu? Annem şeker komasına girdi. SGK’nın bu olayları bilmemesi mümkün değil. Binlerce kişi aynı şirketten işe girmiş gösteriliyor ve bunlar o bölgede belli SGK’ya gidiyor. Buna göz yumdular, şimdi de bizi yakıyorlar.

Cemile DEMİREL: Bir şirkete sadece danışmanlık ücreti olarak 2500 Euro verdim. Emekli edildim. Şimdi aylığım kesildi. Emeklilik için borçlanma paramız yandı, benden 2500 Euro danışma parası alanlar da ortada yok.

Hatice ŞARMAN: Emeklilik şirketi, Stuttgart’ta evimin yanındaydı. 2015’te emekli aylığım bağlanmıştı. Aylık kesildi ve geriye 96 bin TL istiyorlar. Aracılar zengin oldu. Şimdi ortada yoklar, biz kaldık devletle karşı- karşıya.

Musa DEMİREL: Almanya’ya işçi olarak gelmeden önce Türkiye’de çalışmıştım. Benim iptal olmadı ama arkadaşlarımın iptal oldu. Üstelik onlarınkini bir şirket de yapmamış. Eczane de çalışmış Türkiye’deyken, onları da iptal ettiler. Mağdur sayısı yakında 100 binleri aşacak.

HABERE YORUM KAT