Şevki Yılmaz'dan UETD etkinliğinde 'Evet' çağrısı

Şevki Yılmaz'dan UETD etkinliğinde 'Evet' çağrısı

Atatürk'e hayvan, Selanik dönmesi ve TBMM'ye pezevenkler meclisi diyen eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, UETD tarafından Avusturya'da düzenlenen toplantıda, 'Evet' çağrısı yaptı.

VİYANA - AK Parti'nin Avrupa'daki çalışmalarını yürüten Avrupalı Türk Demokratlar Derneği'nin (UETD), Viyana'da düzenlediği toplantıda eski Refah Partisi Milletvekili ve Rize Belediye Başkanı Şevki Yılmaz konuşma yaptı.

90'lı yıllarda Atatürk'e hayvan, Selanik dönmesi, TBMM'ye pezevenkler meclisi diyen ve Türkiye'de 2,5 milyon fahişe olduğunu iddia eden Yılmaz'ın sözleri, Refah Partisi kapatma davasında delil olarak kullanılmıştı. Yılmaz, bir süre yurt dışında yaşamak zorunda kalmıştı.

‘Türkiye’nin Dünü, Bugünü, Yarını’ adlı konferansa katılan Yılmaz, Türkiye’nin referandum sayesinde ayağa kalkacağını, 16 Nisan’da “Evet” oyu ile ülkenin önündeki engellerin bertaraf edileceğini söyledi.

Türkiye’nin geride bıraktığı 90 yıllık siyasi tarihinde atlattığı badirelere dikkati çeken Yılmaz, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan gibi devlet adamlarının kıymetinin bilinmediğini ifade etti. Geçmişte aynı partiden başbakan ve cumhurbaşkanlarının anlaşamadığına şahit olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“Biz Tayyip Erdoğan’ın hazırladığı yasaya güveniyoruz. Milleti için bir yasa getirdiğini biliyoruz. Bu yasalar bu milletin önünü açacak, millete nefes aldıracak. Bu değişiklik beklediğimiz değişikliğin kapısını açacak. Onun için mazlumları tutmaya evet, Türkiyeyi güçlendirmeye evet, Kürt-Türk kardeş olmaya evet, Alevisi Sünnisi ile birleşmeye evet, ağlayan mazlum coğrafyaya sahip çıkmaya evet”.

HABERE YORUM KAT