Şeker gibi görünen haplara dikkat

Şeker gibi görünen haplara dikkat

Almanya'da gençler arasında kullanımı oldukça artan, şeker gibi piyasaya sürülen Ecstasy haplar (XTC) konusunda polis, gençleri uyardı.

FRANKFURT - Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya Kriminal Dairesi, son dönemde bonibon gibi renkli şekilde piyasaya sürülen Ecstasy (XTC) haplarının, özellikle alkolle birlikte alındığında ölümcül olabileceği yönünde gençleri uyardı. 

Metilenoksimetamfetamin (MDMA) adlı kimyasal bileşenden oluşan, farklı renk, logo ve şeker kutularında satılan bu haplar, alındığı andan itibaren 15 dakika ila birkaç saat içinde etkisini gösteriyor. 

Bileşimine bağlı olarak merkezi sinir siteminin oldukça hızlı çalışmasını sağlayan uyuşturucu hapların aşırı mutlu ve enerjik hissettirmesi etkisi geçtiğinde ise, kullacıların depresyona olan eğilimlerinin ve intihar eğilimlerinin arttığı, odaklanma yeteneklerinin ciddi ölçüde zayıfladığı yönünde uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi (EMCDDA) de, XTC haplarının ortalama uyuşturucu içeriğinin yıllar içinde önemli ölçüde arttığına dikkat çekiyor.

ecstasy.jpg

 

HABERE YORUM KAT