Scholz'un ikna ettiği lidere Erdoğan'dan TOGG hediyesi

Scholz'un ikna ettiği lidere Erdoğan'dan TOGG hediyesi

Şansölye Scholz'un "Ukrayna" konusunda ikna ettiği Macaristan Başbakanı Orban'a, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG hediye etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerin 100. yıl dönümü münasebetiyle 18 Aralık Pazartesi günü Budapeşte'yi ziyaret etti.

Erdoğan, Macar mevkidaşı Katalin Novak ile Sandor Sarayı'nda görüştükten sonra Karmelita Manastırı'na geçti. Erdoğan, burada kendisini karşılayan Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a, Oltu siyahı renginde "TOGG" hediye etti.

Orban da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Macar atı hediye etti.

SCHOLZ İKNA ETMİŞTİ

Geçen hafta gerçekleşen AB zirvesinde Ukrayna ile üyelik müzakerelerine başlama kararı alınırken, Macaristan lideri Orban karşı olduğu adımın oylaması yapılırken salonu terk etmişti.

Saatler süren tartışmanın ardından ilerleme sağlanamaması üzerine Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Orban’a eğer karara katılmak istemiyorsa bir süre dışarı çıkabileceğini önermişti. Scholz’un önerisine yeşil ışık yakan Orban böylelikle hem karara katılmamış hem de karar alınmasını engellememiş olmuştu.

Orban, kısa bir süreliğine, AB Konseyi binasında kendi ülkesine tahsis edilen odaya gitti. Liderlerin yanına döndüğünde ise Ukrayna kararı alınmıştı.

Kısacası Scholz, Orban'ı Ukrayna konusunda ikna etmiş ve istediği sonucu aldırmıştı.

TÜRKİYE'Yİ ÖVDÜ

Öte yandan, Orban, Erdoğan'ın ziyareti sonrasında ortak basın toplantısı da düzenledi.

Basın toplantısında "Türkiye olmadan Macaristan'ın güvenliği yok. Macaristan'ı tehdit eden göç tehdidi, Türkiye'siz durdurulamaz" ifadesini kullanan Orban, "Ukrayna ve Rusya savaşından tek bir ülke sonuç alabildi. Tahıl anlaşması ile Türkiye oldu" dedi.

ARTI49

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT
1 Yorum