Scholz sinyali verdi ve Almanya harekete geçti

Scholz sinyali verdi ve Almanya harekete geçti

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Feaser 3 hafta önce Başbakan Olaf Scholz ile konu hakkındaki yaptıkları görüşmeyi işaret ederek 'Samiduon Almanya'yı feshettiklerini duyurdu.

İsrail-Filistin çatışması devam ederken Almanya Başbakanı Olaf Scholz yaptığı açıklamalarda İsrail'e olan desteğini her defasında dile getiriyor.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Almanya'daki Yahudi karşıtlarına da değinen Scholz ''Almanya'da Yahudi karşıtlığının yeri yok. Yahudi kurumlarını koruyacağız.'' ifadelerini kullanmıştı.

Çatışmanın ilk gününden bu yana Almanya; Berlin'deki okullarda Filistin'i sembolize eden kıyafet ve stickerlerın yasaklanması, Almanya’da Filistin’e destek yürüyüşlerine izin verilmemesi, Filistinli yazar Adania Shibli için Frankfurt Kitap Fuarı ve Avrupa Yayıncılar Federasyonunca düzenlenecek ödül töreninin iptal edilmesi, Mainz 05’in Filistin'e destek veren sosyal medya paylaşımı nedeniyle futbolcusu Anwar El Ghazi'yi kadro dışı bırakması ve Hamas’a destek verenlerin sınır dışı edilmesi gibi birçok olay gerçekleşti.

Scholz, Hamas'ın Almanya'daki faaliyetlerinin yasaklandığıyla ilgili yaptığı açıklamada ''Samidoun Almanya'' ile ilgili de harekete geçeceklerinin sinyalini vermişti.

İçişleri Bakanı Nancy Feaser bugün yaptığı açıklamada, Hamas ve "Filistinli Esirlerle Dayanışma Ağı"nın (Samidoun) ülkedeki faaliyetlerinin yasaklandığı ve "Samidoun Almanya" derneğinin feshedildiğini duyurdu.

''HAMAS İSRAİL DEVLETİNİ YOK ETMEYİ HEDEFLİYOR''

Faeser, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, 3 hafta önce Başbakan Olaf Scholz ile Hamas ve Samidoun'un ülkedeki faaliyetlerine ilişkin karar aldıklarına işaret ederek, "Federal İçişleri Bakanı olarak bugün Hamas ve Samidoun'un Almanya'daki faaliyetlerini yasakladığımızı ve 'Samiduon Almanya'yı feshettiğimizi duyuruyorum." dedi.

Hamas'ın "İsrail devletini yok etmeyi" hedeflediği değerlendirmesinde bulunan Faeser, Hamas'ın Almanya'daki propagandalarının özellikle "gösterilerdeki saldırgan davranışlarda ve Yahudi kurumları ile evlerine yönelik saldırılarda" görüldüğünü savundu.

Faeser, Samidoun'un çeşitli ülkelerdeki mahkumlara yönelik "sözde dayanışma örgütü adı altında İsrail ve Yahudi karşıtı propaganda yayan" uluslararası bir ağ olduğunu söyledi.

Samidoun'un Yahudi karşıtı dünya görüşüne sahip olduğunu belirten Faeser, kısa sürede bu örgütlerin faaliyetlerinin yasaklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kararla, Almanya'da Hamas ve Samidoun için sosyal medyada propaganda yapılamayacak, mal varlıklarına el konulabilecek ve örgütler için aktif çalışmaya devam edenler suç işlemiş sayılacak.

SAMİDOUN YAPILANMASI NEDİR

Samidoun, 2012 yılında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyeleri tarafından kuruldu. Örgüt resmi amacını, "Filistinlilerin resmi haklarını savunmak" olarak açıklıyor.

FHKC'nin dış liderliğinde yer alan Halid Barakat'ın liderliğinde örgütün temsilcileri Avrupa ve Kuzey Amerika'nın birçok ülkesinde faaliyet gösteriyor.

Samidoun yapılanması, 9 Ekim'de, yani Hamas'ın İsrail'e saldırısından 2 gün sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Batı, Gazze'deki suçlarının bedelini ağır ödeyecek" demişti.

ARTI49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT