Almanya’da Hamas için sokağa çıkanlar sınır dışı edilecek

Almanya’da Hamas için sokağa çıkanlar sınır dışı edilecek

SPD lideri Klingbeil, Hamas destekçilerinin Almanya’dan daha hızlı sınır dışı edilmesini istedi.

Filistin-İsrail arasındaki çatışmalar devam ederken Almanya’dan çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Sosyal demokrat parti SPD'nin lideri Lars Klingbeil, Almanya’daki Hamas destekçilerinin sınır dışı edilmesi gerektiğini belirtti.

"HAMAS'I KUTLAYAN BİR KİŞİ..."

Almanya'nın en büyük gazetelerinden biri olan Funke Mediengruppe gazetesine bir açıklama yapan Klingbeil, “Alman sokaklarında Hamas’ı kutlayan bir kişi eğer Alman vatandaşlığına sahip değilse, Almanya’dan sınır dışı edilmelidir” dedi.

Klingbeil, muhtemel Alman vatandaşlığı ile ilgili şunları söyledi:

“Vatandaşlığa kabul, ülkemize karşı en güçlü bağlılık göstergesidir. Bizim değerlerimizi paylaşmayan, antisemitizmi ve terörü destekleyenlere Alman pasaportu verilmeyecektir. Bunu herkes bilmelidir.”

"HAREKETE GEÇECEĞİZ"

SPD lideri ayrıca Anayasa hatırlatmasında bulunurken, “İslamcı Hamas’ı destekleyenlere karşı tutarlı bir şekilde harekete geçeceğiz” dedi.

Klinbeil, Almanya’daki Arapların ya da Müslümanların Hamas ile bir tutulmaması gerektiğinin de altını çizerken, “Terörist olan Filistinliler değil, terörist olan Hamas’tır” dedi.

Öte yandan, SPD'li İçişleri Bakanı Nancy Feaser da aynı görüşleri savundu. BILD’e konuşan Feaeser, “Hamas destekçilerini sınır dışı etmek için tüm yasal yolları kullanacağız” dedi.

BİRÇOK YASAK GELMİŞTİ

Almanya'da Filistin eylemlerine yasak gelmiş, polis Filistin için yapılan eylemlere müdahalede bulunmuştu.

ARTI49

Fotoğraf: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
1 Yorum