Almanya'da yasağı tanımadılar

Almanya'da yasağı tanımadılar

Almanya'da Berlin polisi 11 Ekim'den beri Filistinlilerle dayanışma gösterilerine izin vermemesine rağmen yüzlerce insan sokağa döküldü.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılması planlanan Filistin'le dayanışma mitingine geçtiğimiz günlerde kamu güvenliği gerekçesiyle izin verilmemişti.

Berlin polisinden yapılan açıklamada, "Filistin'le dayanışma amacıyla Berlin'in farklı ilçelerinde düzenlenecek miting ve aynı konudaki yürüyüş ile bunların yerine geçecek tüm etkinlikler, kamu güvenliği ve düzeni açısından tehdit oluşturdukları gerekçesiyle yasaklanmıştır." ifadeleri kullanılmıştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz dün sosyal medya hesabından '' Almanya İsrail'in yanında kararlı bir şekilde duruyor. İsrail'in kendisinin koruma ve savunma hakkına sahip olduğu konusunda hemfikiriz. Yakın temasta kalacağız'' ifadelerini kullandığı bir mesaj paylaşmıştı.

YASAKLARA RAĞMEN GÖSTERİLER DEVAM EDİYOR

Almanya'nın farklı kentlerinde yasaklara rağmen dün ve bugün Filistinlilerle dayanışma gösterisine yüzlerce insan katıldı.

Aralarında Filistinlilerin de bulunduğu bir grup, polise "Orta Doğu'da barış-Orta Doğu'da ateşkes-İki devletli çözüm" sloganıyla bir gösteri yapmak için başvurduktan sonra kent merkezindeki tarihi Brandenburg Kapısı'nın önündeki meydanda toplandı.

aa-20231014-32405724-32405716-almanyada-filistinli-ve-israilliler-barikatla-ayrilan-meydanda-mitingler-duzenledi.webp

Berlin'de dün yapılması planlanan başka bir gösteri de yasaklanmıştı.

"Filistin'le dayanışma amacıyla Berlin'in farklı ilçelerinde düzenlenecek miting ve aynı konudaki yürüyüş ile bunların yerine geçecek tüm etkinlikler, kamu güvenliği ve düzeni açısından tehdit oluşturdukları gerekçesiyle yasaklanmıştır." açıklaması yapan Berlin polisi, 11 Ekim'den beri Filistinlilerle dayanışma gösterilerine izin vermiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT