Sahte polis otobanda yol kesti

Sahte polis otobanda yol kesti

Almanya'da A5 otobanında bir aracı durduran sahte polisler, araçta bulunanların parasını ve araba anahtarını alarak kayıplara karıştılar.

FRANKFURT - Almanya'da A5 otobanında seyir halindeki bir aracı durduran sahte polisler, araçtaki vatandaşların bol miktarda nakit parasını alarak kayıplara karıştılar.

Otobanda otomobilleri ile yola devam etmekte olan Beyaz Rusyalı aileyi el kol hareketleri yaparak ve polis rozeti göstererek durduran sahte polis, Citroen marka arabasından inerek ailenin belgelerini kontrol etti.

Kimlikler, pasaportlar, ehliyetler ve diğer belgelere baktıktan sonra nakit para olup olmadığını soran sahte polis, paraların sahte olup olmadığını kontrol etme bahanesiyle kendi aracına binerek uzaklaştı.

Zanlılar, kaçarken ailenin arabasının anahtarını da yanlarında götürdüler.

Emniyetten yapılan açıklamada, şahıslardan biriniin 30-35 yaşlarında, 1,70-1,75 boylarında, hafif şişman, esmer kısa saçlı, uzun yüzlü ve kalın dudaklı olduğu belirtildi. Güneş gözlüğü taktığı ve çok kötü sigara koktuğu kaydedilen zanlının, lacivert bir tişört giydiği ve şapka taktığı belirtilidi.

Tişörtün kolunda ve şapkasında aynı armanın olduğunu da dile getiren yetkililer, olayla ilgili bilgi verebilecek kişilerin bu telefonu aramasını rica etti: 06033-70430.

Fotoğraf: Arşiv

HABERE YORUM KAT