Radikal İslamcı Türk'e sınır dışı

Radikal İslamcı Türk'e sınır dışı

Almanya'da yaşayan radikal İslamcı bir Türk vatandaşı, terör eylemi gerçekleştirebileceği gerekçesiyle Türkiye'ye sınır dışı edildi.

 

FRANKFURT - Almanya'nın Altenbeken şehrinde yaşayan 21 yaşındaki bir Türk, radikal İslamcı terör tehlikesine sahip olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye sınır dışı edildi. Türk ailenin çocuklarını bu yoldan vazgeçiremediklerini polise bildirmeleri üzerine yapılan soruşturmada gencin bir saldırı düzenleyebileceğinden şüphelenildi ve bu nedenle sınır dışı edildi. 

Westfalen Blatt gazetesinden Christian Althoff'un haberine göre adı Ahmet olan genç, bir Arap camisinde radikal Selefi gruplarla tanışmasının ardından Almanya'daki cihatçı gruplarla bağlantıya geçti. 

Ailesi kendilerinin inançsız olduğunu söyleyen çocuklarının odasından dini savaş müzikleri geldiğini bildirince, 

Mart ayında Mısır'a gitmeye çalışan Ahmet'in Mısırlı yetkililer tarafından tehlikeli olduğu gerekçesiyle ülkeye sokulmadığı belirtildi. Radikal İslamcı gencin dönüşünde Alman polisi tarafından yapılan aramada terör örgütü IŞİD'e ait kıyafet ve videolar bulunduğu kaydedildi.

Eylül ayında başlatılan mahkeme sonunda ise Ahmet'in terörist eylem yapma tehlikesi olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye gönderilmesine karar verildi. 

HABERE YORUM KAT