PIM Gold iflasını verdi

PIM Gold iflasını verdi

Almanya’da, Türk ve Almanlar’a, „faiz getirili, hayali 3,38 ton altını“ satan PIM Gold ve PIM Gold’ün ikinci şirketi Premium Gold Deutschland Ltd. Şti, iflasını verdi.

Ali GÜLEN /FRANKFURT

Almanya’da, Türk ve Almanlar’a, „faiz getirili, hayali 3,38 ton altını“ satan PIM Gold ve PIM Gold’ün ikinci şirketi Premium Gold Deutschland Ltd. Şti, iflasını verdi. Böylece, bu şirkete olmayan altından faiz alacağız umuduyla „altına dayalı sertifika“ alan kişilerin yaklaşık 110 milyon Euro’su uçtu. Şimdi, ortada para yok, altın yok ve faiz geliri de yok.

Heusenstamm Kasabası’nda kurulu PIM Gold’ün sahibi M. P.’nin cezaevinde kendisini ziyarete gelen Bavyeralı bir avukata iflas için yetkiyi verdiği öğrenildi. Her iki şirketin iflas başvurusu Offenbach Mahkemesi’ne verildi.

İŞTE İFLAS DOSYA NUMARALARI

Berlin’deki Tüketici Koruma Kurumu (VerbraucherschutzForum), İflasla ilgili PIM Gold’a, „8 IN 403/19 ve Premium Gold Deutschland’a ise „8 IN 402/19“ dosya nosu verildiğini duyurdu. Mağdurlar, bu dosyalara katılarak haklarını takip edebilecekler.

PIM Gold’ün sahibi M. P.’nin tutukluluğu sürerken, ayrıca 5 yöneticiyle ilgili ayrı soruşturma sürüyor. Kartopu sistemi gibi çalışan bu sisteme kurban getiren çeşitli aracılarla ilgili soruşturma başlatıldığı da öğrenildi. Bu aracılardan, yüksek kar elde eden ve yanıltıcı bilgi verenlere dava açılacak.

MAĞDURLAR NE YAPACAK?

İflas başvurularını alan mahkemenin, kısa süre sonra bir İflas Masası oluşturması bekleniyor. Mağdurların paralarını kurtarmak için tek şansları hızlı hareket edip bir an önce masaya alacağını yazdırmak. Çünkü 3,38 ton altından sadece 13 kilo hurda bulunmuştu. Satış için vitrinlerde de yaklaşık 200 kilo altın bulunuyordu. İşte kalan bu altınlar onbinlerce Türk ve Alman mağdura dağıtılacak. Başvurup alacağını yazdırmayanlar ise bu haktan yararlanamayacak.

PIM GOLD’ÜN TUHAF YÖNTEMİ

Faiz getirili altın satan PIM Gold, insanlara ilk başta yüzde 35 daha pahalı ürünü satıyordu. Ardından, „Bu altını evde saklayamazsınız, kasamızda dursun“ deniliyor ve ayrıca faiz verileceği belirtiliyordu. İnsanlar da, hem riskten kurtulmak, hem de faiz geliri almak için bunu kabul ediyordu. PIM Gold ise, bu yöntemle bir kilo altını en az 20 kişiye satıyordu.

Sözcü

HABERE YORUM KAT