Partisinden onurlandıran destek: Aydan Özoğuz'un adaylığı kesinleşti

Partisinden onurlandıran destek: Aydan Özoğuz'un adaylığı kesinleşti

Aydan Özoğuz'a, partisinden yüzde 98,5 destek geldi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından Federal Meclis Başkanvekilliğine aday gösterilen Türk kökenli politikacı Aydan Özoğuz'a, partisinden yüzde 98,5 destek geldi.

Özoğuz sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Özoğuz şu ifadelere yer verdi:

ozoguz.png

AYDAN ÖZOĞUZ KİMDİR?

Özoğuz, 1967'de Hamburg'da dünyaya geldi. İngilizce, İspanyolca ve insan kaynakları ekonomisi alanında üniversite eğitimi aldı. Uzun yıllar Hamburg'da Türk öğrenci derneğinde fahri görev yaptı. Almanya'da dış politika alanında çalışmalar yürüten Körber Vakfı'nda 1994'te çalışmaya başlayan Özoğuz, Alman-Türk gençlik ve bilimsel değişim projelerini hayata geçirdi.

Özoğuz'un politikaya atılması, SPD'nin başbakan adayı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in muhtemel halefi Olaf Scholz'un teşvikiyle oldu. Halen Maliye Bakanlığı görevini yürüten Scholz, 2000 yılında SPD Hamburg Eyalet Teşkilatı başkanı olduğu dönemde Özoğuz'u eyalet meclisi için SPD listesinden aday olmaya davet etti. Özoğuz, 2001 yılında SPD üyesi olmadan partinin eyalet listesinden Hamburg Eyalet Meclisi'ne vekil olarak girdi ve partinin uyum, göç, iç politika, aile komisyonlarında görev yaptı. 2004'te düzenlenen erken seçimlerde yeniden vekil seçilerek Hamburg Eyalet Meclisi'ne girdi.

IRKÇILARIN HEDEFİ OLDU

Aydan Özoğuz'un Meclis Başkanı olabileceği konuşulduğu sırada AfD ve destekçileri sosyal medyada Özoğuz'a yönelik hakaretlerde bulunmuştu. 

AfD’li destekçiler Özoğuz için şu ifadeleri kullanmıştı: “Bizi silahlı mücadeleye zorluyorlar”, “Bunu tuvalet temizlikçisi olarak bile çalıştırmam”, “Anadolulu çöl çiçeği hâlâ ortalıkta mı?” 

HABERE YORUM KAT