Özdemir: Buna en çok Erdoğan sevinir

Özdemir: Buna en çok Erdoğan sevinir

Eski Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Özdemir, Mesut Özil’in Alman Milli Takımı'nı bırakmasının Almanya'da toplumu kutuplaştıracağını ve buna da en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sevineceğini söyledi.

BERLİN - Alman Yeşiller Partisi Eski Eş Genel Başkanı Cem Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraflar nedeniyle Alman Milli Takımı oyuncusu Mesut Özil'e yöneltilen eleştirilerin artık "açık bir şekilde ırkçı bir hal” aldığını söyledi. 

"Sonsuza kadar yabancı mı olacağız"

Deustche Welle'nin haberine göre, "Alman Futbol Federasyonu'nun Erdoğan ile fotoğraflardan sonraki felaket kriz yönetimi, sağdan gelecek saldırılara ve burada doğan Almanyalı Türklerin gerçekten toplumumuzun bir parçası mı yoksa sonsuza kadar yabancı mı olacağı üzerine aştığımızı sandığımız tartışmalara yer açtı” diyen Özdemir, bunun Almanya'yı "yıllarca geriye götürdüğünü” söyledi.

"Erdoğan inanılmaz derecede sevinecektir"

Mesut Özil’in milli takımdan ayrılmasının "uyum konusunda çok kötü bir sinyal olacağını” vurgulayan Özdemir, "Eminim, Erdoğan o zaman bizde de toplum içindeki kutuplaşmayı güçlendirdiği için inanılmaz derecede sevinecektir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum