Öz Kayseri'ye altın onur

Öz Kayseri'ye altın onur

Anuga Fuarı'na damga vuran Öz Kayseri Pastırma, Alman Tarım Birliği tarafından bu sene 27. defa altın madalya ile ödüllendirildi.

WIESBADEN - Almanya’nın Wiesbaden-Delkenheim Kasabası‘nda fabrikası bulunan ve buradan tüm Avrupa’ya, Türk damak tatlarını üreten Öz Kayseri Pastırma, bu yıl alanında zirve yaptı. 1997 yılında hayata geçen şirket, bu yıl 27‘uncu Altın Madalya’yla ödüllendirildi.

Kuzu ve sığır pastırma ürünlerine bu yıl da altın alan Öz Kayseri Pastırma’ya, altın madalyaların yanı sıra Alman Tarım Birliği tarafından, 4_üncü kez "DLG Uzun Vadeli Ürün Kalitesi Ödülü“ verildi.

İslami usülde kesim ve 7 ürün

Başarılı İş Adamı Hilmi Selçuk’un yıllardır büyük özveri ve titizlikle bugünlere ulaştırdığı şirket, aynı zamanda „helal sertifikalı“ 7 ürünüyle de, Türklerin en gözde firmalarından biri oldu.

Öz Kayseri, İslami usullere göre kesilmiş ve buna göre üretime hazırlanmış etlerle Anadolu damak tadını Almanlara da öğretiyor. Sadece Türkler ve diğer Müslüman ülkelerden gelenler değil, Almanlar da 7 çeşit Öz Kayseri ürününü severek tüketiyor.

Sürekli kalite denetimi

Türk komşularından aldıkları pastırma ve kavurmaya bayılan Almanlardan, ayrıca işkembe ve dana dilin nasıl pişirilmesi gerektiğini belirten sorular da geliyor. Helal üretimin dışında, Öz Kayseri’nin en çok dikkat ettiği nokta, etlerin üretime giriş kalitesi. Uzman ekiplerle çalışılıyor ve üretimin her aşaması denetleniyor.

Vazgeçilmez Anadolu kokusu

Buram buram Anadolu kokan ve Almanya’nın da artık vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alan ürünler şunlar: Blok pastırma, dilim pastırma, yemeklik pastırma, dana dil, dana işkembe, kuzu pastırma ve dana kavurma

Öz Kayseri, bu ürünlerini bu yılki Köln-Anuga Fuarı’nda sergileyecek. Fuarda iki yıl önceki gibi 100 metrekarelik bir alan kiralayan firma, 5-9 Ekim arası Köln Anuga Gıda Fuarı’nın Halle 5.2, Stand B20-C21 bölümünde yer alacak. Öz Kayseri standına daha önce olduğu gibi, ilginin büyük olması bekleniyor.

Unutulmayan şifa: İşkembe

Öz Kayseri Pastırma’nın diğer ürünlerinin yanı sıra ürettiği işkembe çorbası da Almanya’da büyük rağbet görüyor. Türk restoranlarında Almanlar’ın da tüketmeye başladığı işkembe, ev hanımları için de kavurma gibi büyük bir kolaylık sağlıyor.

Kalsiyumca zengin ama az kalorili bir ürün olan işkembe, içerdiği fosfor, kalsiyum ve çinko gibi minerallerle yüksek oranda B12 vitamini sağlıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Almanlar tadına bayılıyor

Türkler’in yüzyıllar öncesinden bildiği gibi işkembe, özellikle üst solunum yolları hastalıklarına karşı direnci artırıyor. Kırmızı kan hücrelerine oksjjen taşınmasını sağlıyor ve sinir sisteminin daha sağlıklı işlemesine yardımcı oluyor. Kalp hastalıkları riskini azaltan, hücre yenilenmesini sağlayan muhteşem tarihi çorba, Türk ve Almanlar’la Köln’de yeniden buluşacak. Öz Kayseri standında misafirlere tüm ürünlerle armağan edilecek.

 

HABERE YORUM KAT