Oy vermek için İstanbul'a gidiyorlar

Oy vermek için İstanbul'a gidiyorlar

CHP Münih, İstanbul seçimleri için Münih'ten İstanbul'a otobüs kaldırdı. Çoğunluğu üniversite öğrencisi gençlerden oluşan gönüllüler, oy verebilmek için 30 saatten fazla yol gidecekler.

MÜNİH - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bavyera Münih e.V. 31 Mart Pazar günü yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için Almanya'nın Münih şehrinden İstanbul'a otobüs kaldırdı. İstanbul'da seçmen kaydı bulunan ve çoğunluğu değişim programıyla Avrupa'ya gelen gençlerden oluşan grup, oy verebilmek için 30 saatten fazla yol yapacak. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İmamoğlu gönüllüleri otobüsünün, Maribor, Zagreb, Belgrad, Sofya güzergahını takip ettikten sonra, Edirne'den yurda girerek İstanbul'a ulaşması planlanıyor. Otobüsü İstanbul'da, seçim çalışmaları için burada bulunan CHP Bavyera Münih Başkanı Gülbey Kılıç karşılayacak.

İmamoğlu pazar günü yine kazanacak

Otobüs hareket etmeden önce bir basın açıklaması yapan CHP Bavyera Münih İkinci Başkanı Hurşit Gündüz, "İstanbul seçimlerini Ekrem İmamoğlu kazandı. Bu seçimin iptal edilmesi dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Bu karar milli iradeyi yok saymıştır. Milyonlarca Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi sevdalısı yurttaşımız bu durumu asla kabul etmez. Ekrem İmamoğlu pazar günü yeniden kazanacak" diye konuştu.

Binlerce kilometre yol yapacaklar

Kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden CHP Bavyera Münih Gençlik Kolları Başkanı Utku Öziz, otobüs ücretinin başlattıkları kampanyaya destek veren demokrasi gönüllüleri tarafından karşılandığını hatırlatarak, "16 milyon İstanbullunun iradesi YSK tarafından yok sayıldı. Biz bunu kabul etmiyoruz ve bunu göstermek için binlerce kilometre yol gidiyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT