Osmanen Germania'ya AKP desteği

Osmanen Germania'ya AKP desteği

Alman basını, AK Parti'nin Almanya'da Osmanlı Germania adlı suç bağlantılı oluşuma maddi destek verdiğini ve bu paralarla silah alındığını yazdı.

FRANKFURT - Alman basınında çıkan haberlerde, Almanya'da rocker gruplar arasında yer alan suç bağlantılı Osmanen Germania'ya AK Parti hükümeti tarafından maddi destek verildiği belirtildi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün Almanya'da bu oluşumun başkanıyla bir araya geldiği, bu kişilere para verildiği ve bu paralarla silah da alındığı ifade edildi.

Osmanen Germania'nın ve Metin Külünk'ün Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın da takibinde olduğu vurgulanırken, Osmanen Germania üyelerinin Almanya'daki AK Parti organizasyonlarında koruma olarak görev yaptıkları kaydedildi.

Rocker grubun Berlin'de düzenlenen Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı protestolarında da kullanıldığı ifade edildi.

AK Parti, Avrupa kolu UETD aracılığıyla büyük paralar harcayarak etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerin Türkiye'de yaşayan vatandaşların ödedikleri vergilerle finanse edildiği biliniyor.

Osmanlı Germania üyeleri üniforma benzeri tek tip bir kıyafet giyiyor ve söz konusu etkinliklere grup halinde katılıyorlar. 

Osmanlı Germania üyelerine zaman zaman operasyonlar düzenleyen polis, bazı kişileri gözaltına almıştı. Rocker grubu, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Bahoz adlı rocker grubuyla zaman zaman yaşadığı çatışmalarla da biliniyor.

İki grup, geçtiğimiz dönemlerde bir nargile kafeye el bombası atılmasıyla gündeme gelmişlerdi.

HABERE YORUM KAT