'O fetvayı kabul etmiyoruz'

'O fetvayı kabul etmiyoruz'

Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, Avusturya İslam Topluluğu’nun (IGGÖ) internet sitesinde yer alan ‘yetişkin Müslüman kadınların başörtüsü takmasına’ yönelik fetvaya sert tepki gösterdi.

VİYANA - Fetvayı reddettiğini belirten Kurz, “Uyum Bakanı olarak açıkça söylüyorum ki başörtüsü yükümlülüğünü kabul etmiyoruz. Avusturya İslam Topluluğu’na açıkça sormak istiyorum, böyle bir tavsiye nasıl web sitenizde durur ve bunun arkasında mısınız?” dedi.

IGGÖ’nün internet sitesinde yer alan, “yetişkin Müslüman kadınların başörtüsü takmasına” yönelik fetva metni, ülkedeki merkez sağ (ÖVP) ve sosyal demokrat (SPÖ) partili siyasiler tarafından tepkiyle karşılandı. Sebastian Kurz, başörtüsüne yönelik yükümlülüğü  reddederek, “IGGÖ’ye açıkça sormak istiyorum, böyle bir tavsiye nasıl web sitenizde durur ve bunun arkasında mısınız?” dedi.

SPÖ Sözcüsü Maria Duzdar da kadınların özgürlüklerinin kısıtlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Duzdar, “Böyle bir tutum kadınların özgürlüğüne ve seçme hakkına yapılmış bir saldırı, bunu kesinlikle reddediyorum. Kadın ve kızların özgürlüklerinin kısıtlanması ve erkekler tarafından nasıl yaşayıp ne giyeceklerine karar verilmesi kabul edilemez” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum