Netanyahu'nun sözleri Olaf Scholz'a ''Neden Ya-Hu'' dedirtecek

Netanyahu'nun sözleri Olaf Scholz'a ''Neden Ya-Hu'' dedirtecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı ortak basın toplantısında '' Dünya nasıl Nazileri yenmek için birleştiyse, şimdi de bir arada durmalı.'' ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, temaslarda bulunmak üzere İsrail'e gitti. Scholz, İsrail Dışişleri Bakanı Elie Cohen tarafından karşılandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İsrail Başbakanı Netanyahu yaptıkları baş başa görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Netanyahu, Hamas'ın İsrail'e saldırısını Holokost'tan bu yana Yahudilere karşı işlenen en büyük suç olarak nitelendirdi ve basın toplantısında yaptığı açıklamada ''Dünya nasıl Nazileri yenmek için birleştiyse, şimdi de bir arada durmalı.'' ifadelerini kullandı.

Şansölye Scholz ise yaptığı açıklamada '' Hamas'ın saldırısını kınıyoruz. Bebek cinayetleri, Holokost'tan sağ kurtulanların aşağılanması, tüm bunlar kanımızı donduruyor. İsrail'in uluslararası hukuka göre kendini savunma hakkı var.'' dedi.

Almanya'daki Yahudi karşıtlarına da değinen Scholz ''Almanya'da Yahudi karşıtlığının yeri yok. Yahudi kurumlarını koruyacağız. Almanya'da Hamas'ın barbarlığını kutlayan herkes cezalandırılmalı'' ifadelerine yer verdi.

ALMANYA'DA YAŞANAN YAHUDİ KARŞITLIĞI

Scholz, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Berlin'de düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada '' İsrail bayraklarını yakan, insanların öldürülmesini alkışlayan herkes suç işlemektedir ve Alman ceza makamları tarafından da kovuşturulacaklardır" ifadelerini kullanmıştı.

ALMANYA'DA YASAKLAR

Filistin-İsrail çatışmaları sürerken, birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Almanya'da da çeşitli gösteriler yapılıyor.

Almanya'da Berlin polisi ise, kentteki gösterileri yeniden yasakladı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Netanyahu'nun Scholz'un yanında Almanya'nın kötü Nazi geçmişini açması ve "zafer" ile ilgili sözleri sosyal medyada "Scholz 'neden ya-hu' şimdi sırası mıydı, diyecek" şeklinde yorumlara neden oldu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT