'Mumcu'ya kulak verilseydi, 15 Temmuz olmazdı'

'Mumcu'ya kulak verilseydi, 15 Temmuz olmazdı'

Almanya'da konuşan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Küçükkaya, "Uğur Mumcu’nun 1980’lerde söylediklerine kulak verilmiş olunsaydı; Türkiye, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi travmasını yaşamayacaktı" dedi.

MÜNİH - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Münih, Almanya’nın Garching kasabasında Uğur Mumcu’yu anma toplantısı düzenledi. Toplantıya Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya konuşmacı olarak katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

whatsapp-image-2019-01-20-at-15.32.54-(1).jpeg

"Mumcu'ya kulak verilseydi 15 Temmuz olmazdı"

Cumhuriyet’in Uğur Mumcu’un izinde gazetecilik yapmaya devam ettiğini dile getiren Aykut Küçükkaya, “Uğur Mumcu, 1980’lerde yazdığı yazılarda, yaptığı konuşmalarda yargı organlarındaki ve ordudaki siyasal İslamcı kadrolaşmaya dikkati çekmişti. O dönemde Mumcu’nun söylediklerine kulak verilmiş olunsaydı, Türkiye, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi travmasını yaşamayacaktı. Mumcu, çok büyük emek harcayarak araştırmacı gazetecilik yapıyor ve birçok yolsuzluk dosyasını ortaya çıkıyordu. Halkı aydınlatmasını engellemek isteyenler onu katlettiler. Biz de Uğur Mumcu’dan aldığımız bayrağı onun izinde taşımaya devam ediyoruz” diye konuştu.

759_1.jpg

Uğur Mumcu’nun sadece büyük bir gazeteci olmadığını belirten Küçükkaya, “40 yıl sonra olacakları doğru tahmin eden büyük bir düşünür ve aydındı. Benim gazeteciliği ve Cumhuriyet gazetesini seçmemin en büyük nedeni Uğur Mumcu’dur. Ben Zonguldaklı bir maden işçisinin çocuğuyum. 1990 yılında Zonguldak’ta büyük bir madenci direnişi olmuştu. Tüm ailemiz grevdeydi. Bir baktık ki, Cumhuriyet yazarları orada ve en önde yürüyor. O gün Cumhuriyet’te gazetecilik yapmak istediğime karar verdim. Uğur Abi’nin, İlhan Abi’nin işçilere verdiği o destek unutulmaz. Cumhuriyet işçinin, emekçinin hep yanında oldu" diye konuştu.

whatsapp-image-2019-01-20-at-16.16.57-001.jpeg

"Umudumuzu kaybetmeyeceğiz"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ve moderasyonunu üstlenen CHP Münih Başkanı Gülbey Kılıç da, Almanya’da düzenlenen bir Uğur Mumcu anma toplantısına bu kadar büyük bir ilginin gösterilmesinin, Uğur Mumcu'nun fikir ve görüşlerinin hala yaşadığını kanıtladığını söyledi. CHP olarak yurt dışındaki vatandaşların sorunlarına çözüm önerileri getirmenin yanı sıra, Uğur Mumcu gibi demokrasi şehitlerinin anısına da sahip çıktılarını vurgulayan Kılıç, çalışmalarını Uğur Mumcu'nun cesaretini örnek alarak sürdürdüklerini dile getirdi.

Gülbey Kılıç, tüm demokratları CHP çatısı altında mücadele etmeye çağırdı.

"Uğur Mumcu cesaretiyle çalışmalıyız" 

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Halk Tv Almanya Temsilcisi Oktan Erdikmen ise, Uğur Mumcu'nun bir fikir olduğunu savunarak, "Hayatın her alanında, Uğur Mumcu' nun dürüst, cesur, onurlu yaşam felsefesine uygun hareket etmeliyiz. Bugün Almanya’da 1 milyon 443 bin seçmen var ve sadece 362 bini AKP'ye oy veriyor. Biz bu insanları harekete geçirmek için daha fazla çaba göstermeliyiz. Bugün biri Fransa'da, biri Almanya’da yaşayan iki teyze çocuğu aralarında İngilizce anlaşmaya başladı. Avrupa'da Türkçe'nin unutulmaya yüz tuttuğu günlerde yaşıyoruz. Bu çerçevede hepimiz Uğur Mumcu cesaretiyle çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Aykut Küçükkaya, etkinlik sonunda dayanışma amacıyla CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem'in kitaplarını imzaladı.

mumcu.jpg

 

HABERE YORUM KAT