“Milletim sabretsin” diyen Erdoğan’a Almanya’yı gezen Cemal Enginyurt’tan cevap

“Milletim sabretsin” diyen Erdoğan’a Almanya’yı gezen Cemal Enginyurt’tan cevap

TELE 1 ekranlarında konuşan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt “Milletim sabretsin” diyen Erdoğan’a Almanya gezisini anlatarak cevap verdi.

TELE1 ekranlarında yayınlanan Tuba Emlek’in sunduğu ‘Mercek’ programının konukları akademisyen/hukukçu Dr. Ruşen Gültekin, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, gazeteci Erk Acarer ve eski LDP Genel Başkanı Cem Toker oldu.

1 hafta boyunca Almanya’da olduğunu söyleyen Cemal Enginyurt, “Almanya’yı bizi kıskanıyor mu diye iyi niyetle gezdim” dedi. Enginyurt Almanya’da ziyaret ettiği Türk vatandaşlarını anlattı.

“Ülkenin cumhurbaşkanı “Milletim sabretsin” diyor. Sabretsin dediğinde dolar bugün 18 lira. Sabretsin dediği ülkede faiz yüzde 40’larda. Herkes ekonomik anlamda büyük bir çöküş yaşıyor. Almanya’ya bakın diyor, Fransa’ya bakın diyor. Ne var? Enflasyon orada da yüksek. Toplamak çok basit, bizi seyreden AKP’liler de toplasın yanlışımız varsa söylesin. Tüm Avrupa’yı toplasan Türkiye’deki enflasyona yetişmiyor.

“BU AKP’Lİ ARKADAŞLAR NİYE ISRARLA BİZE AVRUPA’YI ÖRNEK GÖSTERİYOR?”
Bu AKP’li arkadaşlar ısrarla niye bize Avrupa’yı örnek veriyor. Benim asgari ücretlim 5.500 lira alıyor bu ülkede yaşıyor, benim emeklim en düşük emekli maaşı 3500 lira diyor, 2 bin lira alıyorlar bu ülkede yaşıyor. Bize bu ülkeyi anlatın” diyen Enginyurt konuşmasını “Türkiye’yi yönetenler Avrupa’yı örnek verirken Avrupa’ya hiç gitmedikleri de belli” diye sürdürdü.

HABERE YORUM KAT