Meşale Tolu duruşma için İstanbul’da

Meşale Tolu duruşma için İstanbul’da

Terör suçlamasıyla tutuksuz olarak yargılanan Gazeteci Meşale Tolu, İstanbul’da görülecek duruşma için İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

İSTANBUL - Alman vatandaşı Gazeteci Meşale Tolu ile Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanlarının da aralarında bulunduğu tutuksuz 18 kişinin "Terör örgütü üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçundan yargılandığı MLKP davası, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Soruları Almanca ve Türkçe yanıtladı

Davayı, İstanbul'daki Almanya Başkonsolosu Michael Reiffenstuel de takip ediyor. Tutuksuz yargılanan çevirmen ve gazeteci Meşale Tolu, dava için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Meşale Tolu, duruşma öncesi adliye önündeki meydanda eşi Suat Çorlu ve avukatı ile beraber görüntülendi. Basın mensuplarının sorularını Meşale Tolu önce Almanca sonra da Türkçe yanıtladı.

435ea9f10878eefe0645892b73947c59.jpg

"Eşimle beraber yargılanıyorum"

Tolu, "Biliyorsunuz duruşmam var bugün, baştan beri yargılandığım bir dosya var. O dosyanın takibi için geldim. Çok özel bir durum yok aslında. Eşimle beraber yargılanıyorum ve bu dosyanın dördüncü duruşması bugün" dedi. Tolu daha sonra avukatı ve eşiyle duruşmasına katılmak üzere adliye binasına girdi. 

15 yıla kadar hapis istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin MLKP terör örgütü tarafından yapılan çağrılara uyarak örgüt mensuplarının cenazeleri ile örgütün diğer eylemlerine katılmakla suçlanıyorlar. Şüphelilerin, "MLKP terör örgütü propagandası yapmak" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmaları isteniyor.

mesale-tolu-durusma-icin-caglayanda-_7366_dhaphoto4.jpg

Eşi yurt dışına çıkış yasağı olduğu için Türkiye'de kalmıştı

Meşale Tolu geçen yıl Mayıs ayında İstanbul'da tutuklanmış ve yaklaşık sekiz ay cezaevinde kalmıştı. 18 Aralık 2017'de adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı ile tahliye edilen Tolu hakkında yurt dışına çıkma yasağı 20 Ağustos 2018 tarihinde kaldırılmıştı. Alman vatandaşı olan Tolu Almanya'ya dönmüş, ancak Türk vatandaşı olan eşi Suat Çorlu yurt dışına çıkış yasağı olduğu için Türkiye'de kalmıştı. 

HABERE YORUM KAT