Merz'in Şansölyeliği sorgulanmaya başlandı: Almanya’yı yönetemezsin

Merz'in Şansölyeliği sorgulanmaya başlandı: Almanya’yı yönetemezsin
Yeşiller Partisi Eş Başkanı Dröge, CDU lideri Friedrich Merz’in başbakanlık için yeterli siyasi desteğe sahip olmadığını ve liderlik kapasitesinin sorgulanması gerektiğini savundu.

Almanya’da siyaset arenası, Yeşiller Partisi Grup Eş Başkanı Katharina Dröge’nin yaptığı çarpıcı açıklamalarla hareketlendi.

Dröge, CDU Genel Başkanı ve Şansölye Friedrich Merz’in Almanya’yı yönetme kapasitesine ciddi şüpheyle yaklaştığını belirtti.

"Merz çoğunluğu sağlayamıyor"

Federal Meclis’te yaptığı konuşmada Dröge, Merz’in vaat ettiği politikaların arkasında gerekli siyasi desteği bulamadığını ve bu durumun liderlik vasfını zayıflattığını söyledi.

Özellikle zorunlu askerlik, emeklilik reformu ve Anayasa Mahkemesi atamaları gibi kritik başlıklarda yaşanan koalisyon içi anlaşmazlıklara dikkat çekti.

Dröge şu sözlerle eleştirisini netleştirdi:

- “Bir şansölye çoğunluk sağlayamıyorsa söylediklerini hayata geçiremez.”

- “Mecliste destek bulamayan biriyle kim neyi müzakere edebilir?”

- “Ortaklığınız kamu güvenliği gibi ciddi bir konuyu dahi siyasi oyuna çeviriyor.”

Askerlik önerisi gündeme bile alınmadı

Dröge, Merz’in koalisyonun gündeme taşıdığı tartışmalı “askerlik çekilişi modeli” konusuna Meclis konuşmasında değinmemesini de eleştirdi.

Bu sessizliği anlamlı bulan Dröge, Merz’e doğrudan şu soruyu yöneltti:

“Siz Almanya’yı gerçekten yönetebileceğinize nasıl inanıyorsunuz?”

Liderlik tartışması büyüyor

Katharina Dröge’nin bu çıkışı, Merz’in yalnızca siyasi vaatlerinin değil, genel liderlik kabiliyetinin de sorgulanmasına neden oldu.

Açıklamalar, önümüzdeki dönemde Almanya’da hem CDU içinde hem de genel siyasette koalisyon dengelerinin yeniden tartışmaya açılabileceğini gösteriyor.

ARTI49