Merkel’a övgüler yağdırdı

Merkel’a övgüler yağdırdı

Alman basınına konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel’ın Avrupa’nın liderliğini yaptığını ve kendisine büyük saygı duyduğunu söyledi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da Alman gazetecilere açıklamalarda bulundu. Alman basınında yer alan haberlere göre Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel’in bir araya geleceğini söyledi. 

Deniz Yücel’in tutukluluğu hoşuma gitmiyor

Alman gazetecilerin, Türkiye’de hakkında iddianame hazırlanmadan 11 aydır cezaevinde tutulan Gazeteci Deniz Yücel’le ilgili sorularına ise şu şekilde yanıt verdi:

“Deniz Yücel siyasi dava değil. Bundan benim ne kazancım var? Elime ne geçiyor? Hiç. Bu ilişkilerimizi zehirliyor. Hoşuma gidiyor mu? Hayır. Ancak bu problemi özmek için yargının işine karışamam”. Çavuşoğlu, tutuklu gazeteci Deniz Yücel’i, Almanya’da tutuklu bulunan Türk vatandaşlarıyla karşılaştırarak, Almanya’da 2 bin Türk’ün tutuklu olduğunu ancak bunları gündeme getirmediklerini belirtti.  

Bakan Çavuşoğlu, Erdoğan’ın Alman siyasetçilere Nazi demesinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Siz de Erdoğan’a diktatör dediniz. Diktatör derseniz benzer sözler duyarsınız”.

Merkel, Avrupa’nın lideri

Almanya Başbakanı Angela Merkel’a büyük saygı duyduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Merkel’ın son 5-6 yılda Avrupa’nın liderliğini yaptığını söyledi.

Çavuşoğlu ayrıca Almanya ile yakınlaşma sürecinin ekonomik yaptırımlardan dolayı olmadığını ileri sürerek, Türk ekonomisinin geçtiğimiz yıl yüzde 7 büyüdüğünü ve çok iyi durumda olduğunu iddia etti.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum