Memet Kılıç hakkında yakalama kararı

Memet Kılıç hakkında yakalama kararı

Türkiye'de Erdoğan'a hakaret iddiasıyla yargılanan Av. Memet Kılıç hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kılıç, "Memleketi bu hale getirenleri vatan haini olarak görüyorum" demişti.

FRANKFURT - Federal Göç ve Uyum Konseyi Başkanı Av. Memet Kılıç hakkında, bir röportajında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Erdoğan'ın avukatının talebi üzerine, Kılıç'ı ifadesinin alınması için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Duruşma, 26 Şubat 2020 tarihine ertelendi.

Röportajında "Türk kökenli bir politikacı olarak memleketimin bu hâle getirilmesinden büyük üzüntü duyuyorum, bu hâle getirenleri de vatan haini olarak görüyorum" ifadelerini kullandığı için hakkında soruşturma başlatılan Kılıç, Türkiye'de beraat edeceğine inanmadığını ancak avukatlık mesleğini de etkileyebilecek olan dava sonucunu gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımaktan da imtina etmeyeceğini belirtti.

Yeşiller Partisi'nin 17. Dönem Federal Milletvekili de olan Kılıç, Almanya'da yaşarken Erdoğan'a hakaretten yargılanan ilk aktif siyasetçi oldu.

HABERE YORUM KAT