Marketlerde maske takma zorunluluğu

Marketlerde maske takma zorunluluğu

Avusturya Başbakanı Kurz, "Çarşamba'dan itibaren süpermarketlerde maske takılması zorunlu hale gelecek." dedi.

VİYANA - Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Kovid-19'la mücadelenin uzun bir maraton olduğunu ve daha zor günlerin ülkeyi beklediğini kaydederek, mevcut önlemlere 3 yeni uygulamanın daha eklenerek, yayılmanın yavaşlatılması için tedbirlerin artırılması kararı aldıklarını bildirdi.

Risk grubundaki kişilerin daha iyi korunması gerektiğini ve kararların uygulanması için daha sık kontrollerin yapılacağını vurgulayan Kurz, şunları söyledi:

“Maske takma zorunluluğu hayata geçirilecek. Bu maskeler, sağlık çalışanlarının kullandığı profesyonel maskeler olmayacak. Daha basit, ağız ve burnu kapatacak maskeler takılacak. Bu maskeler en kısa sürede süpermarketlerden tedarik edilebilecek. Çarşamba'dan itibaren süpermarketlerde maske takılması zorunlu hale gelecek."

Sağlık Bakanı Rudolf Anschober, ülke genelinde vaka sayısının 9 bin 131’e yükseldiğini, ölü sayısının ise 108’e ulaştığını duyurarak, 50 bine yakın testin yapıldığını, virüs bulaşan kişilerden 999’unun hastanelerde tedavi gördüğünü kaydetti.

Anschober, özellikle risk gurubundaki hasta ve yaşlıların daha iyi korunması için evlerinde kalmalarını sağlamak amacıyla "evde çalışma imkanı" sunulacağını ya da "tamamen çalışmamalarını" sağlayacak ekonomik güvencenin oluşturulacağını dile getirdi.

Yaklaşan paskalya döneminde otellerin hizmet vermeyeceğine değinen Anschober, sağlık alanında koruma önlemlerinin de daha fazla artırılacağını ifade etti.

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, alınan kararların toplum tarafından uygulanıp uygulanmadığının daha sıkı bir şekilde kontrol edileceğini belirterek, 2 bin 46 yasal işlemin yapıldığını söyledi.

Öte yandan, ülkede 1 Mayıs kutlamaları iptal edilirken; Viyana’da her yıl haziranda düzenlenen "Tuna Festivali" de eylüle kaydırıldı.

HABERE YORUM KAT