Mansur Yavaş'tan "aday olmalı" diyenleri üzen konuşma

Mansur Yavaş'tan "aday olmalı" diyenleri üzen konuşma

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, gelecek seçimlere ilişkin '2019 belediye seçimlerinde aldığımız oyun üzerinde oy almak zorundayız. Bunu yapamamak bizim başarısızlığımızdır' dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı aday gösterme ihtimali olan isimler arasında adı en sık dillendirilen siyasetçilerin başında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geliyor. CHP'nin düzenlediği belediye başkanları toplantısı için Van'a giden Yavaş, ciddi bir ilgiyle karşılandı. Yavaş'ın Van'daki toplantının basına kapalı ayağında yaptığı konuşmanın detayları ise bomba etkisi yarattı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre CHP'nin Van'da düzenlediği belediye başkanları çalıştayının yankıları sürüyor. Edinilen bilgiye göre basına kapalı yapılan toplantılarda İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediye başkanlarına önümüzdeki seçim sürecine dair değerlendirmeleri soruldu, önerileri alındı.

Bir katılımcının aktarımına göre toplantıda en dikkat çeken konuşmalardan birini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı. Yavaş konuşmasında, "2019 belediye seçimlerinde aldığımız oyun üzerinde oy almak zorundayız. Bunu yapamamak bizim başarısızlığımızdır. O zaman 2024 seçimlerinde (yerel seçimler) olmamızın da, bu görevde kalmamızın da anlamı olmaz" dedi. Yavaş'ın bu konuşmasının ilgiyle dinlendiği ifade edildi.

"ADAY OLMALI" DİYENLERİ ÜZEN KONUŞMA
Mansur Yavaş'ın bu konuşması, "Cumhurbaşkanı adayı olmalı" diyenlerde de üzüntü yarattı. Çünkü Yavaş'ın sözleri, "2024'te yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyor" yorumları yapılmasına neden oldu. Mansur Yavaş, geniş bir kesim tarafından "2023'te seçimleri kazanacak en güçlü aday" şeklinde görülüyor.

HABERE YORUM KAT