Loto Milyoneri Chico Kürşat Yıldırım kimdir?

Loto Milyoneri Chico Kürşat Yıldırım kimdir?

Almanya'da lotoyu tutturmasıyla tanınır hale gelen ve o günden beri basının gündeminden düşmeyen Kürşat Yıldırım kimdir? Loto milyoneri Chico nereli? İşte ayrıntılar...

Almanya'ya 12 yaşında gelen ve Kırşehir'in Mucur ilçesinden olan Kürşat Yıldırım, tamircilikle başladığı iş hayatını bir demir çelik fabrikasında vinç operatörü olarak sürdürüyordu. Yıldırım'ın hayatı Almanya'da büyük ikramiye kazandıktan sonra tamamen değişti.

24 Eylül çekilişinden iki gün önceki bir loto oynayan Chico, oynadığı kuponu unutarak kenara attı. Gazetelerde büyük ikramiyenin Dortmund'da bir talihliye çıktığını okuduktan sonra Kürşat Yıldırım, kuponunu alıp loto bayisine gitti ve burada başvurması gerektiğini öğrendi. Başvuruda bulunan Yıldırım, kuponun fotoğrafını çekip arkadaşına gönderdi ve kontrol etmesini istedi. Arkadaşı yaklaşık yarım saat sonra görüntülü arayarak ona milyoner olduğunu müjdeledi.

Kazandığı büyük ikramiyeyle birlikte Kürşat Yıldırım, 30 gün içinde ev ve lüks arabalar satın aldı. Şansı devam eden Yıldırım, İngiliz Mirror gazetesine göre piyangodan 2 bin 300 sterlin daha kazandı, bu da üçüncü kez piyangoyu kazandığı anlamına geliyordu.

Sadece 6 hafta sonra ikinci kez oynadığı loto çekilişinde 1500 sterlinlik ikramiye kazanan Yıldırım, dünya basınında yer aldı ve "dünyanın en şanlı adamı" ilan edildi.

Üçüncü kez piyangoyu kazanan Yıldırım, bu kez kazandığı parayı birine verdiğini belirtti, ancak kim olduğu henüz bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT