Loto milyoneri Chico'ya Almanya vatandaşlık vermedi

Loto milyoneri Chico'ya Almanya vatandaşlık vermedi

Almanya, lotodan 10 milyon euro kazanan ve Chico lakaplı Kürşat Yıldırım’ın vatandaşlık başvurusunu reddetti.

Almanya'da lotodan 10 milyon euro kazanan ve değerli emlaklar alan Kürşat Yıldırım'ın vatandaşlık başvurusu reddedildi. Yıldırım, 30 yıldır Almanya'da yaşıyor ancak "iki yıl üç aylık kesinleşmiş cezası" nedeniyle vatandaşlık alamadı. Türk milyoner, ne kadar para sahibi olursa olsun, Alman vatandaşlığı için gerekli şartları yerine getirmediği için vatandaşlık alamadı.

Buna karşılık, Afganistan, Suriye, Irak, İran, Somali gibi ülkelerden gelenler, "uyum sağlama şartı olmaksızın" Türk vatandaşı yapılıyor. Alman vatandaşlık yasası, kesinleşmiş cezası olanlar ve suç dosyası olanların ne kadar parası olursa olsun vatandaş yapılamayacağını öngörüyor. Yasa ayrıca, ülkeye uyum sağlama, dil bilmek ve yardım almamak gibi şartları da getiriyor. "Parayla vatandaşlık alınması ya da yatırım karşılığı vatandaşlık alınması" gibi ayrıcalıklar ise tanınmıyor.

Kürşat Yıldırım, 12 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya'ya gelen ve 30 yıldır Dortmund'da yaşayan birisi. Ancak 2021 yılında iki yıl üç ay hapis cezası aldı. Bu nedenle Yıldırım, kesinleşmiş cezası nedeniyle en az 10 yıl daha Alman vatandaşlığı alamayacak. Alman yetkililer, "Bu cezanın tamamlanması için 10 yıl geçmesi gerekiyor. Bu süre geçtikten sonra, başka da suçun olmazsa vatandaşlığa başvurabilirsin" dediler.

Kürşat Yıldırım, şu ana kadar kazandığı paranın yarısından fazlasını harcamıştır. Farklı yatırımlar yapan Yıldırım'ın bu yatırımlardan para kazanıp kazanmadığı henüz bilinmemektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
2 Yorum