Listeria alarmı! O sosis geri çağırılıyor...

Listeria alarmı! O sosis geri çağırılıyor...

Listeria nedeniyle Almanya'da bir sosis geri çağırmadan etkilendi. Yetkililer vatandaşları ürünün tüketmemeleri konusunda uyardı.

Aldi, Lidl ve Rewe'nin yakın zamanda Listeria nedeniyle peynir geri çağırmasından sonra, bu kez de sosiste hastalığa neden olan patojenler tespit edildi ve ürün geri çağrıldı.

Heinrich Aldag Altländer Fleisch - und Wurstwaren GmbH'nin bir ürünü geri çağırmadan etkilendi.Etkilenen sosiste listeria tepit edilmesi üzerine ürün geri çağırılarak vatandaşlara tüketmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Geri çağırmadan etkilenen ürün:

Ürün: Putenzwiebelmettwurst
Paketleme birimi:  500 gram ve 1000 gram
Son kullanma tarihi:  08/10/2022
Parti kimliği:  210722


Sosis hatırlama: Listeria kötü semptomları tetikleyebilir
Salmonella ile birlikte listeria, hayvansal gıdalarda sıklıkla bulunabilen bakterilerden biridir. Patojenler, hayvanların sindirim sistemi veya dışkıları dahil olmak üzere çevrenin her yerinde bulunur. Tüketici merkezinin bildirdiği gibi, bakteriler gıda üretimi sırasında ve ayrıca daha sonraki işleme sırasında da gıdaya girebilir.

Bakteriler derin dondurucularda bile hayatta kalır ve hatta buzdolabı sıcaklıklarında çoğalabilir. Sadece 70 dereceden fazla pişirmek patojenleri öldürür. Somon füme veya sosis gibi çiğ gıdalarda bu bir sorun haline gelebilir.

Çünkü insanlar bu tür çiğ yiyecekleri yiyerek bakterileri emer ve listeriosis olarak bilinen hastalığa yakalanabilirler. Belirli koşullar altında hafife alınmaması gereken bir hastalık.

Listeria nedeniyle sosis geri çağırma: Bu belirtilere sahipseniz doktora gitmelisiniz

Robert Koch Enstitüsü'ne göre, 2020'de 31'i ölümcül olmak üzere toplam 575 vaka kaydedildi.Sağlıklı insanlarda Listeria enfeksiyonu hafif olabilir veya hiçbir semptom göstermeyebilir. Bunun yerine, listeriosisin bir tehdit haline gelebileceği, hamile kadınlar veya zayıflamış bir bağışıklık sistemi olan kişilerdir.

Listeria'nın neden olduğu bir hastalıkta ishal, ateş, eklem ve kas ağrısı ve bitkinlik gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Nadir durumlarda belirtilen risk gruplarında menenjit veya kan zehirlenmesi meydana gelebilir.

Tüketiciler son zamanlarda geri çağırmadan etkilenen sosisi satın almış ve hatta yemişse ve belirtilen semptomları kaydettiyse, bir doktor ziyareti şiddetle tavsiye ediliyor.

Fotoğraf: Unsplash - bruno_kelzer

HABERE YORUM KAT