Almanya'da yüzme havuzunda gizemli olay: 123 kişi aynı anda nefes almakta zorlandı

Almanya'da yüzme havuzunda gizemli olay: 123 kişi aynı anda nefes almakta zorlandı
Almanya'nın Wangels kasabasındaki su eğlence merkezinde 123 kişi solunum sıkıntısı yaşadı. İki kişi hastaneye kaldırılırken, itfaiyenin incelemelerinde olayın nedeni belirlenemedi.

Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletindeki bir tatil köyünde bulunan kapalı su eğlence merkezinde 123 kişi solunum yolu şikayetleri yaşadı. Çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda ziyaretçi sağlık ekipleri tarafından muayene edilirken, iki kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiyenin su ve havada yaptığı ölçümlerde herhangi bir anormallik bulunamadı.

Olay, Ostholstein ilçesine bağlı Wangels kasabasındaki Weissenhäuser Strand tatil köyünde meydana geldi. Salı akşamı acil yardım ekiplerine yapılan ilk ihbarda, su eğlence merkezindeki 20 ila 30 çocuğun nefes almakta zorlandığı bildirildi.

İhbarın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, tesiste yaptıkları incelemede şikayetlerin yalnızca çocuklarla sınırlı olmadığını belirledi. Toplam 123 kişinin solunum yolu rahatsızlığı yaşadığı tespit edildi.

Sağlık görevlileri, aralarında yetişkinlerin de bulunduğu ziyaretçileri olay yerinde muayene etti. Rahatsızlanan kişilerden yalnızca ikisinin hastanede tedavi altına alınması gerekti.

İtfaiye ekipleri sudan ve havadan numune aldı

Çok sayıda kişinin aynı anda solunum sıkıntısı yaşaması üzerine itfaiyenin tehlikeli maddeler konusunda uzman ekipleri de inceleme başlattı.

Havuz suyunda yapılan ölçümlerde normalin üzerinde herhangi bir değere rastlanmadı. Tesisin işletmecisi David Depenau da Lübecker Nachrichten gazetesine yaptığı açıklamada, kapalı su eğlence merkezindeki hava kalitesinin kontrol edildiğini söyledi.

Depenau, yapılan ölçümlerde olağan dışı bir sonuç elde edilmediğini belirtti.

Klor kaynaklı zehirlenme şüphesi araştırıldı

İtfaiyenin Ostholstein Kuzey Tehlikeli Maddeler Birimi, rahatsızlıkların havuz suyunda oluşabilecek kloramin maddesinden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

Klor ile amonyağın birleşmesi sonucu oluşan kloraminler, gözlerde ve ciltte tahrişe yol açabildiği gibi solunum yollarını da olumsuz etkileyebiliyor.

Ancak uzman ekiplerin yaptığı kontrollerde, havuz suyunda aşırı kloramin oluştuğuna ilişkin bir bulguya ulaşılamadı. Böylece ilk değerlendirmelerde üzerinde durulan bu şüphe de doğrulanmadı.

Su eğlence merkezi yeniden açıldı

Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag'ın haberine göre, geniş çaplı kurtarma çalışmaları sırasında Wangels'e Seestraße üzerinden araç girişleri bir süreliğine durduruldu.

NDR'nin aktardığı bilgilere göre, olayın yaşandığı subtropikal su eğlence merkezi daha sonra yeniden normal faaliyetlerine başladı.

Polis, 123 kişinin neden aynı anda solunum yolu şikayetleri yaşadığının henüz belirlenemediğini açıkladı. Yapılan ilk incelemeler olayın nedenini ortaya koyamadı.