Lidl'in 3 Euro'luk kutuları tepki çekti: ''Küflü ve çamurlu''

Lidl'in 3 Euro'luk kutuları tepki çekti: ''Küflü ve çamurlu''

Lidl 3 Euro'luk bir kurtarma kutuları bazı müşteriler tarafından eleştirildi.

Almanya’da her yıl çöpe giden yiyecek yığınları oldukça dramatik. Federal Gıda ve Tarım Dairesi (BMEL), yılda 12 milyon ton çöpün çöpe atıldığını belirtiyor. Sorunlardan bir diğeri ise bazı ürünler, örneğin bazı sebzeler satın alınmıyor ve marketlerde kalıyor.

Lidl  sürdürülebilirlik ve gıda israfı alanında yeni bir konsept yaratarak yiyeceklerin çöpe gitmemesi için ayıklanmış meyve ve sebzeler önceden paketlenmiş torbalarda her biri 3 Euro'luk sabit fiyattan satmaya başladı.

Yaklaşık üç aylık bir gecikmeden sonra, Lidl  3 euroluk kurtarma kutularını satışa sundu . Bölgesel bir şirkette test aşamasından sonra, Lebensmittelzeitung'a göre kurtarma çantaları artık Almanya'daki her Lidl şubesinde mevcut . Hala çöpe atılamayacak kadar iyi olan ıskartaya çıkmış meyve ve sebzeler bu şekilde kurtarılması planlanıyor. Lidl'e göre, 3 euroluk sabit bir fiyatla müşteriler, "küçük kusurları olan" beş kilograma kadar meyve ve sebze alabilecekler.

Lidl'den 3 euroluk kurtarma kutusu: müşteriler içerikten şikayet ediyor – bazıları “küflü ve çamurlu”

Lidl'in 2025 yılına kadar gıda israfını yüzde 30 oranında azaltma konusundaki iddialı hedefi, şirketin sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası. Kurtarma çantaları açıklandığında birçok müşteri onayını ve beklentisini dile getirdi .

Lidl'in yeni kurtarma kutuları hakkında bilgi verdiği Facebook paylaşımının altında çok sayıda müşteri çantalarla ilgili ilk deneyimlerini paylaştı. Olumlu  yorumlara ek olarak, bazı kullanıcılar malların kalitesiyle ilgili hayal kırıklığını da dile getiriyor. “Küflü ve ezilmiş olduğu için 1 kg üzümün en az 500 gramını atmak zorunda kaldım ” veya “Maalesef yarısını attım” gibi yazılar var.

Her şeyden önce tüketiciler, meyve ve sebzelerde “küçük kusurlar” sorunu olmadığını, çoğu zaman artık yenilebilir olmadıklarını eleştiriyor.

Çok sayıda olumsuz deneyime ek olarak, çoğu müşteri de ucuz kurtarma çantalarından memnun.

Fotoğraf:Unsplash - kmitchhodge

 

HABERE YORUM KAT