'Kramp-Karrenbauer'in seçilmesi olumlu'

'Kramp-Karrenbauer'in seçilmesi olumlu'

ARTI49 canlı yayınına katılan Memet Kılıç, CDU genel başkanlığına diğer adaylara nazaran 'Kramp-Karrenbauer'in seçilmesinin olumlu olduğunu kaydederek, "Merz seçilseydi göçmenler ve Türkiye için çok daha kötü sonuçlar doğardı" dedi.

FRANKFURT - Federal Almanya Parlamentosu 17. Dönem Milletvekili Av. Memet Kılıç (Yeşiller), ARTI49 canlı yayınına katılarak CDU liderliğine Kramp-Karrenbauer'in seçilmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Merz seçilseydi daha kötü olurdu

Oktan Erdikmen'in sorularını yanıtlayan Kılıç, Friedrich Merz'in partinin çok daha sağında duran bir isim olduğunu hatırlatarak, "Merz seçilseydi hem göçmen politikası, hem yabancılar hem de Türkiye'nin AB perspektifi açısından çok daha olumsuz sonuçlar doğardı" diye konuştu.

Çifte vatandaşlığa karşı

Kramp-Karrenbauer'in temel olarak Merkel'ın politikalarını devam ettirmesinin beklendiğini kaydeden Kılıç, "Ancak Sayın Merkel ile ayrı olduğu noktalar da var. Örneğin çifte vatandaşlık konusu. Kramp-Karrenbauer, Erdoğan Almanya'daki vatandaşları kullanmaya çalıştığı için torunlara çifte vatandaşlık verilmesine karşı çıktığını defalarca açıkladı. Bu açıdan, diğer adaylara nazaran seçilmesi olumlu olmakla birlikte, CDU'nun ve Almanya'nın biraz daha sağa kayacağını tahmin edebiliriz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT