Korona bahanesiyle biletlere zam

Korona bahanesiyle biletlere zam

Korona nedeniyle Mart-Nisan aylarında uçak bileti fiyatları düştü, zaten pahalı olan sezon biletleri ise ortalama yüzde 30 zamlandı. Reisebüro Altıntaş kurucusu Tibet Altıntaş, biletlerin iptal koşullarını anlattı.

FRANKFURT - Korona tehlikesi Almanya'daki turizm sektörünü de vurdu. Hava yolu şirketlerinin on binlerce uçuşu iptal etmesi, ABD başta olmak üzere birçok ülkenin Avrupa'dan kalkacak uçaklara yasak getirmesi nedeniyle, sektör büyük zarara uğradı.

Almanya'nın en büyük seyahat acentelerinden Reisebüro Altıntaş'ın kurucusu Tibet Altıntaş, hava yolu şirketlerinin insanlar nasılsa evde oturuyor, konsere, sinemaya, tiyatroya, restorana gidemiyorlar, paraları da ceplerinde kalacak düşüncesiyle hareket ettiklerini belirterek, "Bu nedenle kısa vadede bilet fiyatları düştü. Ancak insanların parası cebinde kaldı diye yaz aylarından itibaren uçak bileti fiyatları ortalama yüzde 30 arttı. Hava yolu firmaları bu zararı bir şekilde çıkaracaklar" dedi.

"Devlet desteği sağlanmalı"

Satışların çok düştüğünü vurgulayan Altıntaş, "Acentelerin bilet fiyatlarından bir geliri yok. Bilet ne kadar olursa olsun, aynı komisyonu alıyorlar. Ancak uçuşlar azaldığı için bilet satışı da azaldı. Şirketler elemanlarını yurt dışına göndermiyor. Biz ayakları yere basan bir firma olduğumuz için şartlarımızı zorlayarak, eleman çıkarmadan devam ediyoruz. Ancak Almanya'da sektöre yönelik devlet desteği bir an önce sağlanmalı. Aksi halde birçok turizm acentesi batma noktasına gelebilir" diye konuştu.

'Hava yolu iptal ederse para iadesi var'

Uçuşları hava yolu şirketi iptal eder veya varış güzergahındaki ülke yasak getirdiği için devlet tarafından iptal gerçekleştirilirse, yolculara paralarının iade edileceğini hatırlatan Altıntaş, "Ancak Korona nedeniyle endişeye düşüp uçak kalkmasına rağmen, siz tatilinizi veya uçuşunuzu iptal ederseniz, para iadesi alamazsınız" dedi.

Bugünlerin turizm için bir kriz dönemi olduğunu vurgulayan Tibet Altıntaş, "Türkiye'deki oteller ve Türk uçak şirketleri bilet fiyatlarını düşürse turizm için çok büyük bir faydası olur. Ancak birçok şirket koronayı fırsat bilip bilet fiyatlarını arttırıyor. Bunun yerine, uygun bir paket yapsalar hem vatadaş mağdur olmaz hem de sektör kendini toparlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT